Zahariasz Posted December 25, 2010 Author Report Share Posted December 25, 2010 Według ciebie johny jaka jest optymalna ilość fpsów ? taka przy której można się dobrze pobawic i nie odstawać od reszty ? Bo widze ze Madonion ma ciekawe opcje Tuningu replik ICS i chyba pojde w to. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Według ciebie johny jaka jest optymalna ilość fpsów ? taka przy której można się dobrze pobawic i nie odstawać od reszty ? Bo widze ze Madonion ma ciekawe opcje Tuningu replik ICS i chyba pojde w to. Zalezy do czego, do jakiego typu gry ( CQB, las, teren zurbanizowany etc ), jaki typ repliki ( p.m ? kbk ? k.m ? k.wyb ???). Wg mnie 400-450 do lasu + dobra preclufa i gumka . CQB oraz teren zubranizowany: do 350 ( choc w budnyku nawet 260 potrafi zrobic rzeznie ) Quote Link to post Share on other sites
Zahariasz Posted December 25, 2010 Author Report Share Posted December 25, 2010 Bo chce wziąć tą replikę http://www.madonion.eu/M4A1_Universal_Version_p444.html i do tego Prec lufa, gumka silikonowa i nie wiem którą opcje tuningu wybrać ;/ (a teren to raczej las) Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 (edited) Mam Mk.23 TM, miałem MP5 TM. Socoma mam, bo mi się podoba. MP5 sprzedałem, bo to nie miało metalu. Chodzi o to, że ok - może to jest jakiś zajerzysty plastik, ale 48 jest ze stali i w małej części ze ZnAl'u. No i jest drewno. Za mniejszą cenę. Znam czarne kulki, ale nie widziałem dobrych czarnych kulek, jak np. G&G czy MB. Oczywiście w wagach >0,30g. Co do wkładania springa - z nazewnictwem to my mistake, ale ja mówię o stockowych częściach. Wiem, że można wycisnąć ze 110 nawet 420 fps, bo znam taki przypadek, ale w cymie na stocku się nie da. Wiem, że w TM'ie przy 300 fps jest taki zasięg jak w CM przy 400, ale ja sprzedałem moją MP5 bo nie miała stali. Dla mnie liczy się wygląd zewnętrzny, mniej więcej na tym samym poziomie co wnętrze. Wiesz, patrząc na twoją filozofię to może być bez body itp., ważne, żeby dobrze strzelało? Ja jestem fanem serii AK i dla mnie liczy się nie tylko wnętrze. W ASG nie musisz byc najlepszy, liczy się własne zadowolenie. A mnie zadowala stalowe body i drewmo pod łapką. Edited December 25, 2010 by majster988 Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Bo chce wziąć tą replikę http://www.madonion.eu/M4A1_Universal_Version_p444.html i do tego Prec lufa, gumka silikonowa i nie wiem którą opcje tuningu wybrać ;/ (a teren to raczej las) ICS jest dobrym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Johny, mógłbyś sie odnieść także do mojego zapytania? :) Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Johny, mógłbyś sie odnieść także do mojego zapytania? :) Wg mnie - sprezyne oraz dobrze przesmarowac i doszczelnic ( np HU, glowice cylindra etc czyli standard dla kazdej repliki ). Pozniej bedziesz kombinowal co by tu zrobic aby zadowolic wlasne wygorowane ego ;) To takie male zboczenie - fetyszyzm. Nie bez powodu wlasne obserwacje wrzucilem do swojego podpisu :cool: Wiem, że można wycisnąć ze 110 nawet 420 fps, bo znam taki przypadek, ale w cymie na stocku się nie da. A probojesz komus wcisnac cos co tak naprawde nie dziala porawnie ;) Wiem, że w TM'ie przy 300 fps jest taki zasięg jak w CM przy 400, Tutaj sam sobie zaprzeczasz, to co napisalem uprzednio. Wiesz, patrząc na twoją filozofię to może być bez body itp., ważne, żeby dobrze strzelało? A tutaj dalej sam sobie zaprzeczasz;) Co do wkładania springa - z nazewnictwem to my mistake Oki :) W ASG nie musisz byc najlepszy, liczy się własne zadowolenie Ja jestem zadowolony, gdy replika jest nierozkrecana przez kilka lat, bo ciagle strzela na tym samym poziomie, bo nic sie w niej nie psuje;) Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Wg mnie - sprezyne oraz dobrze przesmarowac i doszczelnic ( np HU, glowice cylindra etc czyli standard dla kazdej repliki ). Pozniej bedziesz kombinowal co by tu zrobic aby zadowolic wlasne wygorowane ego ;) To takie male zboczenie - fetyszyzm. Nie bez powodu wlasne obserwacje wrzucilem do swojego podpisu :cool: A powiedz czy warto dopłacać do tego DD Weapon? Bebechami się różni jakoś znacząco? FPSów ma więcej, ale istotniejszy jest dla mnie raczej potencjał GB i łatwość modyfikacji. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Na temat DD nic mi nie wiadomo , wiec nie wypowiem sie na ten temat. Jezeli chcesz miec latwosc modyfikacji oraz dobry potencjal to tylko m4/16 ICS http://www.youtube.com/watch?v=YBQBaQlalSI Quote Link to post Share on other sites
Zahariasz Posted December 25, 2010 Author Report Share Posted December 25, 2010 Mam jeszcze jedno pytanie typowego zielonego :D Czy rzeczywiście różnice cenowe np pomiędzy ICS a Cyma mają odwzorowanie w ich skuteczności i osiągach ? Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 (edited) To ja tu na forum wyczytałem sporo postów, gdzie pisano, że z ICS ciężko cokolwiek zrobić bo niezbyt kompatybilny jest. :) I że właśnie z częściami problem. :) Wśród Mek polecano właśnie GG/GP... Czy tu też działa zasada, że co osoba, to inna opinia? :) EDYTA 2: zdecyduję się na tą opcję tuningu za 135 zł ze specshopu. Czy pomoże ktoś dobrać baterię i ładowarkę do http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1247&name=G&G_-_GR16_Carbine? Zależy mi bardziej na żywotności repliki, nie zależy mi na mega rofie. Edited December 25, 2010 by Hookie Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 A probojesz komus wcisnac cos co tak naprawde nie dziala porawnie ;) Bo sam to mam i mi się spisuje. Jakby to uszczelnić itp. to wyciśniesz. Ale mi się nie chce Tutaj sam sobie zaprzeczasz, to co napisalem uprzednio. A tutaj dalej sam sobie zaprzeczasz;) Nie rozumiem - jak sobie zaprzeczam? Zasięg jest taki sam, ale w TM kulka leci o 1/3 wolniej. Matrixy o których mówiłem itp. to właśnie tego wina. Ja jestem zadowolony, gdy replika jest nierozkrecana przez kilka lat, bo ciagle strzela na tym samym poziomie, bo nic sie w niej nie psuje;) A ja lubię ładne, potem niech dobrze strzela. Dobra, koniec tej dyskusji, bo raczej nie pomożemy koledze. Choć jeśli coś chcesz ode mnie, wal na PW. Lub jeśli to ma związek z tematem to niech już będzie tutaj. :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts