olek1987 Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Witam, niedawno zakupiłem CYMĘ 0.28 u Krakmanów i mam pytanie, czy np: -mogę z miejsca sobie wymienić wtyk baterii na jakiś inny z pozłacanymi końcówkami? - jak chciałbym wymienić przewody to na jakie dokładnie, przekrój 2.5?? 1,5?? - czytałem, że bezpiecznik jest niepotrzebny, czyli od razu z kolby go wyciąć i wrzucić wtyk? z góry dzieki za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
tolo59 Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Powiem szczerze, że możesz zrobić wszystko z tych rzeczy, które wymieniłeś, ale po co ? Otóż z doświadczenia wiem, że w Cymach im mniej jest grzebane tym dłużej "żyje". Moja rada jest taka: strzelaj i nic nie grzeb, dopóki nie będzie to niezbędne. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 zmień przewody i styki. Polepszy wydajnośc prądową czy coś w tym stylu, rof da lepszy czy coś w tym stylu. Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Jeśli chcesz koniecznie wymieniać, polecam wtyki deansy, przewody silikonowe ze sklepu modelarskiego (z tego co pamiętam, 1,5mm da się tam jeszcze jakoś upchnąć), bezpiecznik też można wywalić. Po prostu wymontować komorę na bezpiecznik, połączyć kable bezpośrednio ze sobą. Zapytaj jeszcze najpierw Krakmana, czy gwarancji Ci przez to nie cofną, nie byłoby warto... Quote Link to post Share on other sites
olek1987 Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 (edited) Oki, dzięki za odpowiedzi. Napisze do nich i zobaczę co da się zrobić, jednak podejrzewam że to powymieniam bo wszystko jest kiepskiej jakości:) pozdrawiam Edited December 28, 2010 by olek1987 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts