przemek_kk Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 (edited) Witam Tak jak w temacie. Chciałbym te części wymienić, tylko nie wiem jakich firm, żeby to wszystko współgrało ze sobą? myślałem o częściach CA, bądź Prometheusa, ale nie we wszystkich sklepach są dostępne. Czy może są już gdzieś jakieś zestawy dysz z komorami. Dodam, że wymienioną mam jak na razie tylko gumkę, jeśli będzie trzeba też ją wymienię. Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam Przemek Edited December 29, 2010 by przemek1986kk Quote Link to post Share on other sites
Rogalsky_ Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Prawdopodobnie żadna dysza od g36 nie będzie pasowała do jg. Dlatego że w jg dysza jest dalej odsunięta od komory niż w tm bądź ca, przez co jest dłuższa od innych. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Ja coś słyszałem, że jeśli zmieni się dyszę i komorę CA to wszystko będzie ok, ale nie wiem ile w tym prawdy. Quote Link to post Share on other sites
przemek_kk Posted December 29, 2010 Author Report Share Posted December 29, 2010 Z tego co czytałem to te G36 JG jest "replika" G36 od TM, w sklepach właśnie nic mi o tym nie mówili ze może nie będzie pasowało, może po prostu chcieli na mnie zarobić :D Quote Link to post Share on other sites
Rogalsky_ Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 JG to KOPIA TM :P Sam miałem problem z komorą i dyszą. Kupiłem w końcu replike od CA. Quote Link to post Share on other sites
przemek_kk Posted December 29, 2010 Author Report Share Posted December 29, 2010 czyli tej repliki nie ma możliwości "upgrade'ować"? Quote Link to post Share on other sites
Rogalsky_ Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 (edited) Jasne że jest. Jak wymienisz komorę to MOŻE być ok, ale nie musi. A większość części gb możesz "apgrejdować" :F Bo np. bez wymiany komory nie zamontujesz bore-upa. Edited December 29, 2010 by Rogalsky_ Quote Link to post Share on other sites
przemek_kk Posted December 29, 2010 Author Report Share Posted December 29, 2010 chciałem tylko go doszczelnić, tylko widzę, że będę musiał wymienić więcej bebechów, ale tu się pojawia problem bo tu się kończy moja wiedza związana z takimi cudami ;]. W takim razie prosiłbym o jakieś informacje co trzeba by było wymienić? i jakich firm najlepiej? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 To nie dysza jest bardziej odsunięta od komory, tylko komora od gb. Po wymianie komory na CA pasują dysze dedykowane do g36, do stockowej komory pasują dysze od AUG'a (może być konieczność podpiłowania lekko zaczepów komory albo czoła popychacza dyszy, żeby ta dobrze się uszczelniała z komorą). Komora JG dość szczelna, więc bym ją zostawił, nic lepszego nie znajdziesz. Lufę najlepiej systema/prometheus jak masz więcej kasy. Quote Link to post Share on other sites
przemek_kk Posted December 29, 2010 Author Report Share Posted December 29, 2010 czyli tylko lufę? a obojętnie jaką o dł. 247 będzie pasować czy one różnią się również obwodem?? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Pasować będzie każda lufa do AEG. Quote Link to post Share on other sites
przemek_kk Posted December 29, 2010 Author Report Share Posted December 29, 2010 okej dziękuje za szybką odpowiedź, Pozdrawiam i szczęśliwego nowego roku :D Temat uważam za zamknięty Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts