Mati86 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Czy do ww modelu można zamontować kolbę? Głównie chodzi mi o tą wysuwaną. Jest jeszcze mp5k z kolbą składaną na bok i inną końcówką lufy, lecz nie interesuje mnie ona. Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Z tego co wiem, to nie. MP5k jest replika bezkolbową nie przypadkiem, to ma tak krótką lufę że nawet z kolbą celowanie z przyłożenia będzie problemem. Z tym się biega i wali seriami z biodra i przyzwyczaj się do tego :) Oczywiście NAPEWNO jest mozliwe zamontowanie kolby, ale nie uwzględniam tego bo to będą bardzo duze koszty, znajac życie nie ogranniczysz sie do samej kolby i kilku przejściówek tylko będziesz musiał kupować nowy korpus od długiej MP5 i dopasowywać go (jeśli w ogóle jest taka możliwość) a to sa już koszty typu 400zł + :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted January 1, 2011 Author Report Share Posted January 1, 2011 dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
mefisteso Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Gdzieś w necie, a raz nawet w komisie było mp5k galaxy z wmontowaną kolbą od m4, jak zakładam na tyle było standardowe gniazdo emkowe, możesz poszukać tym tropem. Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Chodzi o coś takiego? http://www.gunsport.pl/product-pol-345-MP5-M-type-G5M-.html Quote Link to post Share on other sites
mefisteso Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Dokladnie to. Alez nierzetelny sklep. Przeca to gearbox v3, a nie v2..... Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Z tego co się orientuje to MP5K ma w miejscu mocowania kolby uchwyt na pas nośny. Trzeba by się pobawić z odkręcaniem itp., kumpel się w takie rzeczy przy CM.041K bawił i teraz ma moją kolbę z MP5A2 TM. Czyli można wtedy też założyć kolbę składaną. Aczkolwiek nie wiem, czy ta MP5 ma prowadnicę tejże kolby w body. Chyba, że chodzi ci o składaną w bok, to jeśli inne podchodzą to oczywiście można. Jednak nie jestem pewny, czy ten uchwyt pod pas nośny nie jest zamontowany jako kolba. Jeśli ta, to wystarczy go odkręcić i przykręcić kolbę. PS Nie czepiajcie się trochę niejasnej formy wypowiedzi, po wczorajszej "libacyji" imieninowej mam delikatne problemy z trzeźwością myślenia. Jak coś to poproście o wytłumaczenie. Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Miałem ta replike i próbowałem domontować stałą kolbe od MP5 CA, niestety nie pasowała. Powód? Za krótkie body - kolba nie nachodziła prawie w ogóle na body :/ Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 No fakt, ma krótsze body. No to ja się kumpla spytam, jak on to zrobił. Pewnie kupił body :/ Głuptasek :) Quote Link to post Share on other sites
mefisteso Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Nie ma opcji. Nie dopasujesz body od mp5, bo mp5k ma inna wersje gearboxa. Poza tym troche sie to mija z celem. Widzialem jak ludzie dopasowywali rozne kolby, wiec jest to do zrobienia. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Galaxy 5M ma kolbę emkową założoną na centralnej śrubie. Ściągasz z MP5K uchwyt do mocowania pasa nośnego i już masz dziurwę w którą możesz sobie kolbę od emki przykręcić. Nie jest to skomplikowane. Quote Link to post Share on other sites
mefisteso Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Az takie proste? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Niestety tak. Nie ma w tym nic skomplikowanego. Nie wiem jak w cymie, ale galaksiak ma tak ładnie wykończony ten dekielek tylny, że akuratnie pasuje pod rurę z kolby emkowej i ładnie skręcisz, to nic się nie kiwa, nie buja i bardzo pewnie siedzi. Cyma wyjątkiem sądząc z fot nie powinna być. Quote Link to post Share on other sites
mefisteso Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 To muszę dorwać jakąś kolbę emkową i chociaż zobaczyć, bo aż jestem ciekawy. Quote Link to post Share on other sites
sarayel Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 do dekla kolba emkowa powinna pasować w Cymie. Samego dekla nie da się z Cymy włożyć do galaxy, jest odrobinę szerszy u góry, galaksiaka trzeba by było "wycinać" wiec są odrobinę inne. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Zgadza się, ale nie chodzi o zmianę dekli, tylko przykręcenie kolby. W każdym jest realizowane tak samo, a co za różnica jaki kształt mają same dekle? Quote Link to post Share on other sites
mefisteso Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 A da sie wlozyc dekiel z kolba mp5 pdw od galaxy do cymy? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 podwajam pytanie :D mam kolbe mp5pdw ale nie mam korpusu cymowskiego, mam marujca lecz ma mikropeknięcie z przodu korpus i chyba za wczas sie zmieni na metalowe tylko czy bedzie pasować do reszty gratów marujca :) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 A da sie wlozyc dekiel z kolba mp5 pdw od galaxy do cymy? Jakie dekiel? Zaślepkę kolby? Tak, bo to podobne konstrukcje. Chyba, że chodzi o dekiel - upper reciver. W galaxy jest klejony cocking pipe z upper reciverem, więc wątpię. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
mefisteso Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Tak, chodzilo o zaslepke z kolba pdw ^ ^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts