yroli Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Witam! Wczoraj wymieniałem spalony stockowy silnik w mkII P&J na silnik http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_218&products_id=5573&name=Element_-_Silnik_Ultra_Torque_-_Krotki . Okazało się,ze jest za długi o kilka mm więc wykręciłem śrubkę do regulacji odstępu silnika,wsadziłem silnik bez niej i chodzi idealnie. Moje pytanie: Czy wykręcenie tej śrubki regulacyjnej może zaszkodzić? PS.Myślę,że nie ma wpływu brak tej śrubki na działanie ale wolę się upewnić. Z góry dziękuje za pomoc.Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 (edited) W twoim przypadku nie zaszkodzi, mogłeś jeszcze pokombinować z wyższym podkładkowaniem zębatki silnikowej ale wiem że czasem się nie da. Edited January 3, 2011 by szumitek Link to post Share on other sites
yroli Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 W twoim przypadku nie zaszkodzi, mogłeś jeszcze pokombinować z wyższym podkładkowaniem zębatki silnikowej ale wiem że czasem się nie da. Dzięki za pomoc.Jeszcze jedno pytanie.batka 8.4 nie ciągnie tego silnika i takiej sp. Więc działać na 9.6v czy zastosować coś mocniejszego? Link to post Share on other sites
seger Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 moze bateria zdechnieta jest ? albo niedoładowana do konca ? Link to post Share on other sites
yroli Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 moze bateria zdechnieta jest ? albo niedoładowana do konca ? Sprawdzałem na dwóch 8.4 i prawie w ogóle nie ciągnie.Na 9.6 normalnie. Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Silniki element-a są strasznie prądożerne i potrzebują lepszego źródła zasilanie, obstawiałbym to za przyczynę (jeśli oczywiście wszystko jest dobrze poskładane). Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Moze za mocno przycisniety silnik ... mimo ze odkreciles. Ja w fnie mialem podobny problem - ale mlotek i wbicie trzpienia silnika do tylu pomoglo. Silnik elementa hi speed wiec podobnej budowy. I owszem silniki elementa potrzebuja mocnego pakietu. Nie napisales jaka sprezyne wlozyles ? Link to post Share on other sites
yroli Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 Moze za mocno przycisniety silnik ... mimo ze odkreciles. Pasuje dosłownie idealnie...aż sam się zdziwiłem.Ze 450-480fps ma. Link to post Share on other sites
yroli Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 Dzięki za pomoc chłopaki. Pozdrawiam,ROLI :happy: Link to post Share on other sites
Recommended Posts