viru Posted March 28, 2005 Report Share Posted March 28, 2005 to w końcu na jakie kulki jest ustawiony HU? Może by zrobić porównanie wersji Full-Metal z ABS'ową :wink: :?: Na razie strzelam 0.2, za tydzien sprawdze 0.25. Mi sie metalowa sprawuje bardzo dobrze, koledze co ma z ABS tez sie sprawuje bardz dobrze ;) Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 Czyli warto kupić tą berrette??!! Czy mógłbyś Newbees wymienić jej plusy i minusy ?? byłbym wdzięczny... :D i jak z zasięgiem tzn max czy jest lepszy od berretty z tm czy taki sam ?? :P Link to post Share on other sites
viru Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 Jak na razie mogę ją polecić z czystym sumieniem. Jedyna wada jest taka, że nie ma oryginalnych oznaczeń. Reszta przemawia na jej korzyść. Zasięg jak zasięg, mniejszy od AEG-ów jakie mamy w ekipie i mniej celny. Ale nie mierzyłem z miarką, bez przesady. Nie metry się liczą w skuteczności. Link to post Share on other sites
kulikson Posted May 3, 2005 Report Share Posted May 3, 2005 Elou,posiadam ten model beretty tylko ,że tą nie full metal.Sprawdza się świetnie zarówno w terenie jak i w strzlaniu przez okno do sąsiada :D Ma zasięg tak około 35m.Strzelałem z niej kulkami 0.2 i niestety się zawiodłem :( Żeby trafić kolege w korpus musiałem celować mu w nogi.Ale jest na to antidotum:D Mianowicie kulki 0.25: )Jak miałem w magazynku te kulki to kumple uciekali....aż się kurzyło :D przy tych kulkach nie ma takiej opcji ,że celując w noge trafiam w korpus tylko kulka leci idealnie prosto :D To mój pierwszy gaziak i nie wiem jaki odgłos przy strzale mają inne gaziaki ,ale wiem ,że przy moim gaziaku sąsiedzi czują respect :D Jak strzelam to odrazu zwalają do swoich domków :D (są też twardziele,którzy wiedzą z czego strzelam i się nie chowają) Niestety faktem jest ,że po ostatnim strzale zamek nie zawze zostaje w tylnej pozycji :( Ale,to jedyna wada tego guna.Szczerze polecam go wszystim ,którzy szukają dobrego taniego gaziaka.W sklepie snajperasg kosztuje 349zł (i darmowa wysyłka) czyli taniej niż w tajgunie.Polecam ten sklep z czystym sumieniem.Jak łednie się poprosi można dostać zniżke:D tak jak w moim przypadku-ja zapłaciłem 325 zł :D Pozdro Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 wcześniej chyba ktoś pisał jak "naprawić" problem zamka żeby zostawał z tyłu po ostatnim strzale... Link to post Share on other sites
Cyrek Posted May 15, 2005 Report Share Posted May 15, 2005 Siemka!! A jak jest z gazożernoscią tych modeli (i full metal i abs) Na mniej-wiecej ile strzalow starcza 1000ml GG?? Pozdrawiam!! Link to post Share on other sites
viru Posted May 15, 2005 Report Share Posted May 15, 2005 Mam butlę 1l i na razie wystrzeliłem 1300 kul. Jak skończy mi się butla to dam znać ile kulek wystrzeliłem, a może ktoś już butlę wystrzelał na niej? Mówię o metalowej. Link to post Share on other sites
Gumian Posted May 15, 2005 Report Share Posted May 15, 2005 Ja mam tylko takie szybkie pytanko: czy gaziaki po każdym strzale się przeładowuje? :roll: Link to post Share on other sites
viru Posted May 15, 2005 Report Share Posted May 15, 2005 Nie. Tylko przed pierwszym strzałem jak nie masz jeszcze kulki w "komorze". Link to post Share on other sites
viru Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 Mam pytanie, już jakiś czas jest ta beretta u nas dostępna, w niektórych sklepach jest w dziale "bestsellery", więc pewnie sporo osób ją ma. Chciałem się dowiedzieć, czy ktoś przymierzał do niej ten oto magazynek TM: klik Jak by nie patrzeć jest tańszy od HFC, a wygląda kropka w kropkę tak samo. Link to post Share on other sites
kulikson Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 tak magi TM pasują do tej beretty i są dostępne także w polskim sklepie.Narazie są tylko w snajperasg.pl ,ale pewnie niedługo będzie w większości sklepów.Nie wiem do jakiego sklepu link podałeś bo mi się tylko error wyświetla. Polecam kupić maga TM do tej beretty bo jest wytzrymalszy od tego z HFC.Ze stockowego już mi gaz ucieka... Link to post Share on other sites
viru Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 Już poprawiłem linka, sklep to firearms i jest tam za 119zł. A w snajperasg tego nie widziałem, ale może słabo szukałem ;) Link to post Share on other sites
kulikson Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 Nie ma na ich stronie napisanego ale oni mają te magazynki po 100 zł i darmowa wysyłka.Musisz się ich spytać. Ale Napewno mają..Pozdro Link to post Share on other sites
viru Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 Za późno, zamówiłem już na FA, ale dzięki za info, bo kolega też ma zamiar zamawiać niebawem. Link to post Share on other sites
viru Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Dostałem magazynek TM, niestety tak jak przypuszczałem ma on zawór o słabszej przepustowości (bo do beretty plastykowej), więc zamek nie blokuje się w tylnej pozycji (widać że zamek wolniej chodzi i nie do końca odbija). Ale kulki latają, na razie sprawdzałem na ok. 20m i kulka leci tak samo jak na oryginalnym magazynku. W niedzielę przetestuję na większym dystansie, ale pewnie nie będzie tak różowo jak z oryginalnym magazynkiem HFC. Oprócz tego magazynek nie jest śliski, a ma matową fakturę (pomalowany inaczej) no i zawór dolny nie ma uszczelki, więc przy ładowaniu gazu wydobywa się trochę na zewnątrz. Reasumując gorszy mag, ale za niższą cenę (100-120zł, oryginalny HFC 150zl). PS. magazynek zapakowany oryginalnie przez producenta, ale miał w sobie gaz. To moim zdaniem o czymś świadczy -- należy magazynki przechowywać naładowane, a nie jak niektórzy twierdzą -- puste. Link to post Share on other sites
kulikson Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 W snajperze magazynek hfc kosztuje 130zł.Mi ten z hfc rozwalił się po jakimś miechu.Napewno magazynek TM jest gorszy?Coś nie chce mi się wierzyć...Firma mówi sama za siebie...Po ilu kulkach kończy Ci się gaz? Link to post Share on other sites
viru Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Dziś sprawdziłem magazynek TM w boju, tylko że gaz mi się skończył i nie sprawdziłem tak dokładnie jak bym chciał ;) W każdym razie zamek odbija trochę słabiej (nie blokuje się w tylnej pozycji przy pustym magu), ale kulki niesie jak należy (tak samo jak na HFC, a nie wiem czy nie dalej). Nie sprawdziłem niestety na ile kulek wystarcza jedno nabicie, ale podejrzewam że podobnie jak w HFC, czyli 50 kulek. Link to post Share on other sites
kulikson Posted June 21, 2005 Report Share Posted June 21, 2005 viru słuchaj mam takie pytanie:mam ten magazynek TM i nie moge go normalnie naładowac butlą z gree gazem.Potrzebny jest jakis adapter?Jak próbuje naładować butlą to trace dużo gazu ,a magazynek ledwo co się ładuje.Co zrobić z tym fantem?Czy ktoś oprócz vira wie co trzeba zrobić?Byłbym wdzięczny za odpowiedź.Z góry dzięki. Pozdro Link to post Share on other sites
viru Posted June 21, 2005 Report Share Posted June 21, 2005 U mnie się ładuje, ucieka na boki, bo ne ma tej uszczelki (a niby TM to solidna firma), ale jak trzymasz butlę w osi, to ładuje się chyba normalnie. "Chyba", bo na razie testowałem go raz w polu (eh ta sesja...) Link to post Share on other sites
Banan Posted June 25, 2005 Report Share Posted June 25, 2005 Jakos na magazynku hfc styka mi na okolo 50-60 kulek przy tep. 20-30 A co do gazu to duza butla gg styka na okolo 3000-4000 kulki wszystko zalezy w duzym stopniu od pogody a tak na marginesie ma ktos pomys jak zrobic regolowany hop-up ja czekam az gwaracja sie skaczy i zaczne robic hybryde gnata Link to post Share on other sites
viru Posted June 25, 2005 Report Share Posted June 25, 2005 U mnie litr gazu wystarczył na 2000 kul. Link to post Share on other sites
kulikson Posted June 25, 2005 Report Share Posted June 25, 2005 Mi litr wystarczył na jakieś 1500-1600 kulek.Podobno można dokupić jakiś zaworek do magzynka i dzięki niemu kupować gaz w castoramie za 17zł a nie 50!Spytam się jeszcze kupla co i jak to powiem na forum. Link to post Share on other sites
sobczaq Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Czyżby chodziło o to ? http://www.machinegun.pl/images/ai_adapter_v3_01.jpg Link to post Share on other sites
Mrocz Posted July 3, 2005 Report Share Posted July 3, 2005 Witam! Niedawno dosytałem z Tajguna moją Beretkę HFC i mam z nią pewien problem :/ Jest to mój pierwszy gaziak, więc nie wiem czym to moze byc spowodowane. A więc: Tuż po rozpakowaniu pudełka poczytałem instrukcje i zabrałem się do strzelania, na początku strzelała beznadziejnie, bo tylko 2-3 kulki na magazynek normalnie wyleciały, restza albo "wypadały" z lufy, albo strzelał 3 na raz w pewnym momencie albo wystrzelona kulka nie miała odpowiedniej sily i spadła po 2 metrach :/. Myślałem, że trzeba ją wystrzelac by poprawnie chodziła, więc strzelałem tak 2 dni aż zaczęła w miare normalnie się zachowywać, ale mimo wsyztsko nadal 4 razy na magazynek zdarza się kulce wylecieć z za słabą siłą, wypaść z lufy lub strzelić trzema naraz :/. Pistolet mam jescze na gwarancji więc naprawią mi ja na luzie ;] Albo wymienia jkaby coś byo nie tak. żeby sprawdzic czego to może być wina rozłożyłem pistolet, i sprawdziłem lufe, kulki zawsze zatrzymują się na gumce ( pewnie Hop-Up... ) I wydaje mi sie, ze tam wytracaja prędkość... :/ Czy ktos wie o co w tym chodzi i jak to szybko w miare nap[rawić?? Bo dziś mam niby strzelanke i mam nadzieje, ze uda mi się z niej dziś postrzelać... Link to post Share on other sites
viru Posted July 3, 2005 Report Share Posted July 3, 2005 Może to głupie pytanie, ale czy Ty nie przaładowujesz jej po każdym strzale? Nie wiem jak mogą 3 kulki wejść do lufy przy normalnym używaniu, ale u mnie niczego takiego nie było. Link to post Share on other sites
Recommended Posts