VincentVega Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Witam, zdziwiłem się ostatnio ponieważ przeglądałem emki na allegro, i znalazłem elektryczną wersje emki z BLOWBACKIEM. Zdziwiłem się ponieważ nigdy nie widziałem takiej repliki. (Chociaż na allegro wszystko możliwe) Czy jest to możliwe? Proszę o wsparcie Quote Link to post Share on other sites
petarda Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Jak najbardziej w sprzedaży sa repliki EBB Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Vincent z choinki spadleś :P , już dosyć długo są z blow blackiem, który ma podzielone opinie (ale wg mnie to jest niepotrzebne) Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Tak, jest to możliwe ponieważ Ty pomyślałeś że rusza się rączka przeładowania, a w tej replice najprawdopodobniej rusza się tylko zamek w środku, widać wszystko przez wyrzutnik łusek. Quote Link to post Share on other sites
AltairLK Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Dodam tylko, że takim replikom szybko psuje się gearbox, dlatego też nawet nie warto ich kupować. Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 (edited) "przeglądałem emki na allegro, i znalazłem elektryczną wersje emki z BLOWBACKIEM" Co w tym dziwnego? "Zdziwiłem się ponieważ nigdy nie widziałem takiej repliki (Chociaż na allegro wszystko możliwe) Czy jest to możliwe?" Oczywiście... nie wiem co cię zdziwiło. Z twojego postu wynika, że nigdy nie widziałeś eMek z blowbackiem. M4 z blowbackiem od 0- 400zł zapewne nie będzie dobre. Bateria dostaje dodatkowe obciążenie, i batka w stocku chyba nie działa jak należy. Krócej trzyma itd. (M4 APS również z blowbackiem... ponoć bardzo awaryjne) Jak blowback w AEG to tylko repliki z 1 klasy. [...]a w tej replice najprawdopodobniej rusza się tylko zamek w środku, widać wszystko przez wyrzutnik łusek. Najprawdopodobniej ? a są eMki z ruszającą się rączką przeładowania? najprawdopodobniej nie Edited January 10, 2011 by Bieniekk Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Ta batka stockowa od APS, nawet nie uruchomi repliki, nie oddasz strzału, a jak już to z 4-5 Quote Link to post Share on other sites
_Iceman_ Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Pozatym jeszcze bardzo mała liczba fps, spowodowana zastosowaniem systemu blow-back. Co innego np TOP-TECH tam fpsy w ogóle się nie zmniejszają. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 _Iceman_ z tego co czytałem, to właśnie w Top Tech'u M4, średnia ilość FPS była o około 20FPS mniejsza niż wartość sprężyny w niej zastosowana. Na przykład dla sprężyny m120 zamiast około 400fps było 380fps. Quote Link to post Share on other sites
_Iceman_ Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 (edited) Nie wydaje mi się bo tam blow-back działa na zasadzie pneumatyki. Cytacik z specshop "Mechanizm ten działa na zasadzie pneumatyki i co ważne powietrze użyte do napędzania systemu w całości zostaje użyte podczas strzału." Edited January 10, 2011 by _Iceman_ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts