Pr0tac Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Witam,mam problem ze swoją repliką. Replikę mam od niedawna,mianowicie od jakichś 12 godzin. Jest nowiuteńka,ale przejdźmy do rzeczy. Otóż gdy przeładowuje MP5,kulka wchodzi do komory lecz nie chce wystrzelić. Jest taki hmm suchy strzał. Kulki gromadzą się w niej aż dojdzie do 3 kulek i dopiero wystrzeliwują. Praktycznie cały czas takie coś występuje. Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź. Z góry dziękuje. Moja replika to MP5SD3 UHC. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Zacznij strzelać białymi kulkami (bezszwowymi). Quote Link to post Share on other sites
Pr0tac Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 Hehehe nie jestem taki ciemny w asg ;p strzelam białymi kulkami Tokyo Marui ;p to nie wina kulek bo kulki są dobrej jakości także pewnie coś w środku,tylko nie wiem co. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 (edited) Może kołnierz w gumce hop up podwinął się, sprawdź. Edited January 11, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
Pr0tac Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 Hmm szczerze to nigdy nie rozkręcałem sprężynówki,jedynie swego ak 74 cymy,ale może dam rade. A jak by to mniej więcej wyglądało? Po prostu gumka się trochę podwinęła? Zobacze jak to wygląda i może jakoś dam radę. Quote Link to post Share on other sites
Pr0tac Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 Albo po postu zamiast rozkręcać i bawić się w szukanie problemu,wyśle ją na gwarancję bo przecież wczoraj do mnie przyszła dopiero.... Quote Link to post Share on other sites
Pr0tac Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 Albo po postu zamiast rozkręcać i bawić się w szukanie problemu,wyśle ją na gwarancję bo przecież wczoraj do mnie przyszła dopiero.... Jednak odważyłem się rozkręcić. Wszystko ładnie pięknie naoliwione i w ogóle. Gumka chyba jest w takim cienkim bardzo wałeczku na początku lufy. Zobacze co jest i zdam raport hehe. Quote Link to post Share on other sites
Pr0tac Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 Jednak odważyłem się rozkręcić. Wszystko ładnie pięknie naoliwione i w ogóle. Gumka chyba jest w takim cienkim bardzo wałeczku na początku lufy. Zobacze co jest i zdam raport hehe. Kurcze,rozkręciłem replikę,pooglądałem wszystko,wyciągnąłem gumkę hop siup i jeszcze raz włożyłem,podkreślam że poprawnie (żeby nie było komentarzy że źle wsadziłem ją). Po złożeniu kulki blokują się na gumce. I chyba znalazłem problem,jest nią gumka hop up. Nigdzie nie można jej dostać bo to model sprężynowy i nie wiem co robić ;/ jakieś może rady ??? Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 (edited) Ładnie. Potrójny post. Brawo! Edited January 11, 2011 by Rudy1002 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts