Quchy Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Jaki polecilibyście mi karabin szturmowy tak do 400 zł ? Czy CM.028 A byłby dobrym wyborem ? Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Jeśli zaczynasz to tak a za tę cenę nic lepszego nie znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Wulcio Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Kurcze no na serio ten temat pojawia sie codziennie ;D Do 400 zl CM 028 to swietny wybor. Parametry dobre i strzela dobrze za taka cene warto. Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 To ci powie nawet zielony który chociaż zajrzy na forum że nie ma lepszej repliki jak cm028 w tej cenie :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Heh, zdarza się czasami trefny egzemplarz, mój kolega wysyłał swoją cymkę 0.28 do krakmanów 5 razy :blink: na przesyłki wydał więcej, niż warty jest cały karabin. :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 Uuu, współczuję mu. A gdyby wydać tak trochę więcej to czy G608 JG byłby lepszy niż CM.028 ? I czy w tych replikach powinno się wymienić akumulator ? Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Hmm moi kumple z drużyny mieli giety też z JG(G36C) nic nie wymieniali, pomimo upływu długiego czasu nadal śmigała jak należy. czy byłaby lepsza ? szczerze mówiąc zależy też to trochę od "farta". Czasami chinole chodzą lepiej niż nowe SCARy z Vfc dużo problemów z nimi ostatnio. Quote Link to post Share on other sites
Rent Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 (edited) Tu się z tobą nie zgodze że lepiej chodzą niż SCARY z VFC.Wszystko zależy na jaki trafisz egzemplarz.Ja byłem posiadaczem G36K i chodził dobrze.Ale znajdz o nim temat i poczytaj. Edited January 11, 2011 by Rent Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 (edited) Znaczy ujmę to tak, mam 15 lat i dopiero zaczynam zabawę z ASG. Lepszy karabin na pewno będę mógł sprawić sobie pod choinkę :happy: Na razie to zwykłe strzelanki z kumplami 2 vs 2 lub czasami 3 vs 3. Dwóch z nich ma właśnie tą Cymę 028 i bardzo sobie ją chwalili, że po wymianie gumki Hop-Up, zmianie lufy na precyzyjną oraz kupieniu nowego akumulatora działa na prawdę git. G608 jest również bardzo chwalony ale biorąc pod uwagę moją sytuację finansową... :happy:. To jak myślicie, na takie początki wystarczyłaby ta Cymka 028 A ? Edited January 11, 2011 by Wolf800 Quote Link to post Share on other sites
Rent Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Jak dopiero zaczynasz i nie masz z dużo funduszy to dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 (edited) Chłopie ogarnij się trochę , ponieważ zakładasz multum tematów z których 90% znajdziesz odpowiedź na forum. Na dodatek raz piszesz, że masz 14 lat raz, że 15. Ja mam cymkę cm.028A i jest fajna. Na szyny zawsze coś możesz przyczepić , i jeżeli jesteś niski polecam ci zamówić też chwyt (rączkę) taktyczną na dolną szyne ris , te prawie 3kg chinszczyzny robi swoje a z taką rączką naprawdę wygodniej się chodzi , szczególnie jeżeli nie jesteś zbyt silny,wytrzymały. A uprzedzając twoje pytanie o magazynki , bo zapewne takie się pojawi to w temacie o ak47 cymy masz odpowiedź na kilku ostatnich stronach. Jest to w dziale AEG II klasy. Edited January 11, 2011 by Yaramo Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 1. Tak wiem, robię cała masę tematów, sory. Tu masz rację. 2. Przed wczoraj miałem urodziny :happy: Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Wszystkiego Najlepszego ;) Na urodziny wybaczamy ci ;d CM.028 byłoby bardzo dobrym wyborem na początek. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
_Iceman_ Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Nauczcie się czytać forum. Poszukajce zanim założycie nowy temat. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 A czy do CM.028 można by zamontować tą sprężynę bez wymiany innych części ? http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_sprezyny_glowne/sprezyna_sp_120_guarder-62.html Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 (edited) Nie wiem jak jest z tymi pomiarami , ale ja na kartce którą dostałem od krakmanów miałem pomiar na chrono mojej cymki i wyszło ,że najsłabszy strzał miała 381 a najmocniejszy 390, nie wiem ile w tym prawdy, no ale tak napisali. A przy tej sprężynie jest napisane ,że daje około 390fps. Ale wątpię ,żeby standardowa cymowska sprężyna równała się siłą sp120 Edited January 11, 2011 by Yaramo Quote Link to post Share on other sites
_Iceman_ Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Nie radze montować mocniejszej sprężyny gdyż gearbox raczej tego nie wytrzyma. Najlepiej wymień gumke HU na sylikonową systemy. Kosztuje ok 30zł. Po wymianie celność i zasięg powinny znacznie wzrosnąć. W chinola nie ma co pakować mocniejszej sprężyny, lepiej zainwestuj w celność. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 (edited) Dobra, dzięki ;) A gdyby dać taką Guardera http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up/gumka_hop-up_silikonowa_guarder-193.html ? Gdybym pewnie kupił 028 na taiwan-ie to by ją (gumkę znaczy się) wsadzili od razu. Edited January 11, 2011 by Wolf800 Quote Link to post Share on other sites
_Iceman_ Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Ten guarder nie jest zbyt dobry, najlepiej kup tą http://www.casg.pl/product-pol-37-Wzmocniona-gumka-hop-up-Systema-ENERGY-czarna-.htmlsysteme i sam załóż. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 Jest tylko mały problem... nie umiem wymieniać gumki :p Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 To lepiej się za to nie zabieraj, Guarder przeźroczysta, do CM.028 powinna być dobra. Ta gumka jest do 400FPS Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 Dzięki wszystkim ;) Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Co do gumek, posiadam przeźroczystą guardera, na początek replika strzelała świetnie, w zimę wariuje zasięg spadł, o celności nie pisząc. Najlepsza systema lub promyk Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 Ja w zimę trzymam swoje repliki w szafie więc mnie to raczej nie grozi ;) Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Jest tylko mały problem... nie umiem wymieniać gumki :p i jak to zrobic porzadnie tak aby nie wykonywac tego poraz enty raz Endżoj jor ersoft ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts