Punk4ass Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Witam gdy byłem w Cieszynie na WOŚP-ie zda żył mnie się nie miły wypadek. EBR'ka osunęła się z honkera i rypła ziemię. Efektem jest body - złamane w pół. Czy istnieje jakaś metoda aby to z kleić / zespawać lub tak aby trzymało się to i nie wierciło? Z góry dzięki. PS. Spinacze którzy chcą powiedzieć jak bardzo źle zrobiłem że nie położyłem jej płasko na ziemi - OUT. Pozdrawiam Maciej. Quote Link to post Share on other sites
Grizzly-Slupsk Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Jeśli to tworzywo to polecam żywicę epoksydową, albo kleje na bazie składników epoksydowych. Dostępne np. w żółto-niebieskiej sieci marketów budowlanych :P Ludzie kleili tym kolby od G3, MP5 które miały zwyczaj pękać przy łączeniu z korpusem. Jeśli metal to już trzeba zobaczyć jak zbudowany i z czego jest materiał, bo z tego co wiem nie wszystko da się elegancko spawać. Szczegóły to już by musiał ktoś bardziej kompetentny dopowiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Punk4ass Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 Dzięki Gryzzly. :) W tym problem że jest to właśnie konstrukcja metalowa :( Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 UHU 300kg plus. Quote Link to post Share on other sites
Punk4ass Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 Dzięki ci wielkie seger! Mam nadzieje że będzie fungować! Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 (edited) Seger, jak możesz opisz ten klej trochę, co? Używałeś go? EDIT: Punk, wrzuć fotki pęknięcia, ok? Możesz? Edited January 12, 2011 by Karmazyt Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Handluje takim klejem i użyłem go raz do sklejenia korpusu z cm.028, trzyma sztywno jak pal :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts