kmwlkp Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 (edited) Witam Wszystkich. Mam duzy problem z doborem odpowiedniego pistoletu dla siebie. Bedzie to moja pierwsza bron, wiec jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie. Chce kupic sobie pistolet o napedzie CO2 i spodobal mi sie bardzo - Wiatrówka Gamo PT-85 Blow Back 4,5 mm . Jednak nie wiem czy ten pistolet jest dobry i godny polecenia. Prosiłbym o Wasze opinie i podpowiedzi w tym temacie, a moze ktos zaproponuje mi jakis inny dobry pistolet (nie rewolwer). Zalezy mi na dobrym solidnym wykonaniu (moge dołozyc pare złotych do upatrzonego juz modelu Pt-85), jak i niezawodnosci. pozdrawiam. Edited January 16, 2011 by kmwlkp Link to post Share on other sites
Batory Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 To jest forum o ASG, nie o wiatrówkach! Link to post Share on other sites
maciekz93 Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Tylko na strzelanki z nim nie jeździj :D Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Pomyliłeś fora, kolego Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 (edited) Poważnie. Czy to miał być pistolet do ASG? Na strzelanki? Jeżeli tak, to: W ASG, na strzelankach strzelamy do siebie kulkami PLASTIKOWYMI o średnicy 6 lub 8 milimetrów. Nie śrutem, nie stalowymi lub aluminiowymi kulkami! Jak komuś powyższe wyjaśnienie wydaje się głupie: wolę to napisać niż dostać na strzelance z wiatrówki np. w szyję i pożegnać się z tym światem. Jeżeli chodziło Ci po prostu o pistolet do strzelania tarczowego, to niestety pomyliłeś fora. Bardzo niewiele pistoletów ASG ma konstrukcję zbliżoną do tych wiatrówkowych na tyle, aby któryś z Użytkowników mógł Ci doradzić (tzn prawdopodobnie tacy są, ale pytanie samo w sobie nie wiąże się z ASG). Pozdrawiam, Laokoon [Nie przeginaj z wielkością liter!] Edited January 17, 2011 by Foka Link to post Share on other sites
Recommended Posts