wiciok Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Do rzeczy: M6 mi się zepsuło: przy przeładowaniu cylinder nie pozostaje w tylnej pozycji. Problem raczej typowy w tego typu replikach (czytałem o tym w tematach o mp001 na przykład). Rozebrałem trigger set, dorobiłem dzisiaj odrobinę dłuższego piston seara, złożyłem i... kupa. To samo. Nie jest to wina zdartego tłoka, gdyż go obróciłem na "nieużywane miejsce". (Tak, udało mi się rozebrać i złożyć stockowy cylinder :cool: ) W ogóle "na słuch" to piston sear nawet nie łapie tłoka. W temacie o takiej samej usterce w mp001 piszą, żeby właśnie zmienić piston seara. U mnie nic to nie dało :sad: Co zrobić z tym fantem? Powoli tracę cierpliwość do tego szitu :wacko: :wacko: Tylko proszę bez idiotyzmów w stylu "kup zero triggera", "nie trzeba było kupować" , "sprzedaj" (ciekawe jak w takim stanie?), itp. Jakby było potrzeba, to mogę wrzucić foty. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 18, 2011 Author Report Share Posted January 18, 2011 Temat do śmieci, sam rozwiązałem problem-prowadnica była za szeroka i nie mieściła się do tłoka, wystarczyło przyszlifować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts