Mig-27 Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Witam Wczoraj replika przestała strzelać, coś nie tak było ze spustem więc rozkręciłem gearbox'a przeczyściłem styki i przy tym doszczelniłem tłok, wyczyściłem i posmarowałem na nowo zębatki i takie tam. Złożyłem wszystko, replika działa, ale ma tylko blokadę i ogień ciągły, a brak jest ognia pojedyńczego. Proszę Was o pomoc bo nie wiem co mam robić. Może źle ustawiłem ten plastik od zmiany trybu ognia? a może to coś w gearbox'ie? Aha zapomniałem dodać, że nigdy wcześniej tego nie robiłem i składałem tak jak było na YouTub'ie, a nie było tam pokazane jak montuje się przełącznik trybu ognia ;] Proszę o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 jak masz selektor ustawiony na semi to nie możesz wogóle wcisnąć spustu czy wciskasz i wali na full auto? Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Polecę ci stronkę http://www.mechbox.com Jest tam opis jak dokładnie rozłożyć i złożyć GB V.2 Jeśli chodzi o płytkę selektora to ważne jest aby nie była uszkodzona i aby w górnej części zamontowana byłą mała sprężynka opierająca się o przerywacz. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Zobacz czy dobrze ustawiłeś taki plastik za selektorem, który popycha płytkę selektora. Najprawdopodobniej źle to ustawiłeś. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Mig-27 Posted January 20, 2011 Author Report Share Posted January 20, 2011 A rzeczywiście została mi jakaś sprężynka ;] Moglibyście wytłumaczyć w którym miejscu ją zamontować? Jakieś zdjęcie czy cuś :) Quote Link to post Share on other sites
Mig-27 Posted January 20, 2011 Author Report Share Posted January 20, 2011 Teraz dopiero załapałem o którą sprężynke chodzi, tą od selektora mam zamontowaną. Została mi taka podobna do anti reversal'a, to chyba od spustu, ale i tak odbija. Możliwe jest to, że za mocno przykręciłem "cut off leaver" (nie wiem jak to po polsku nazwać)? Przykręciłem go z całej siły bo myślałem, że ma się nie ruszać. Tak dla ułatwienia zdjęcie ;] Pomóżcie :) Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 (edited) Połóż szkielet prawą stroną na stole. Patrząc na lewą strone szkieletu po lewo od płytki selektora jest taki ruchomy nosek, widać go na tym foto (na tym zdjęciu jest koloru szarego) http://empresas.ceuta.es/electronicaceuta/images/GEARBOXVER2.jpg Ta sprężynka powinna być na niego założona, widać ją na tym zdjęciu: http://www.airsoftvt.com/mkportal/modules/gallery/album/a_109.jpg Jest po prawo od spustu (na fotce wyżej), zakłada sie ją podobnie jak tą na AR. Edited January 20, 2011 by dobry_mudzyn_z_afryka Quote Link to post Share on other sites
Mig-27 Posted January 20, 2011 Author Report Share Posted January 20, 2011 Ja mam gearbox bez tego, chodzi Ci o blokade spustu? W Cm.041 blokada działa tak, że po prostu nie ma przepływu prądu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts