Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, mam pewien problem z AK47, chodzi o to, że jeśli hop-up jest ustawiony na minimum (hop-up znajduje się najbliżej kolby)kulki czasem lecą normalnie (1kulka) czasem 2 kulki wylatują, czasem wcale kulka nie wyleci. Na maksymalny hop-upie kulki lecą normalnie. Co może być przyczyną. A jeszcze jedna sprawa gdy strzelam na ustawionym hop-upie na minimum dźwięk z repliki jest przytłumiony.

HOP-UP jest po to by regulować, postaraj się dostosować pokrętełkiem ustawienie HU, co jakiś czas oddaj strzał w celu sprawdzenia, czy takie ustawienie jest dobre. A może zobacz po prostu czy gumka HU jest dobrze włożona w komorę, to samo z dystanserem. Skoro dźwięk jest trzytłumiony to znaczy, że kulki Ci się lekko zacinają :) Myślę, że pomogłem. Metodą prób i błędów powinieneś dojść do rozwiązania :)

Pozdrawiam

bo gdy jest na max masz mniej fps. W wyregulowaniu hu chodzi o optymalne ustawienie między podkręceniem a prędkością wylotową. Ma lecieć dobrze i celnie, ale zarazem nie może byc za mocno kulka dociśnięta bo ją bardzo wyhamuje i jednak zasięg się trochę straci. Przynajmniej mnie tak uczono