Damian3 Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Witam, mam pewien problem z AK47, chodzi o to, że jeśli hop-up jest ustawiony na minimum (hop-up znajduje się najbliżej kolby)kulki czasem lecą normalnie (1kulka) czasem 2 kulki wylatują, czasem wcale kulka nie wyleci. Na maksymalny hop-upie kulki lecą normalnie. Co może być przyczyną. A jeszcze jedna sprawa gdy strzelam na ustawionym hop-upie na minimum dźwięk z repliki jest przytłumiony. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 HOP-UP jest po to by regulować, postaraj się dostosować pokrętełkiem ustawienie HU, co jakiś czas oddaj strzał w celu sprawdzenia, czy takie ustawienie jest dobre. A może zobacz po prostu czy gumka HU jest dobrze włożona w komorę, to samo z dystanserem. Skoro dźwięk jest trzytłumiony to znaczy, że kulki Ci się lekko zacinają :) Myślę, że pomogłem. Metodą prób i błędów powinieneś dojść do rozwiązania :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 poza tym hop up jest na "0" gdy jego dźwignia jest skierowania w strone lufy. Jak masz go dociągniętego do kolby to masz go na maxa Quote Link to post Share on other sites
Chomikos Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 dlatego tłumi ..bo poduszka gumki za bardzo naciska na kulkę. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 A może to jakiś magiczny dystanser działający wbrew prawom fizyki... Zaki njpr ma rację. Mimo to, skoro na "max" leci dobrze, to czym się przejmować ? Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 bo gdy jest na max masz mniej fps. W wyregulowaniu hu chodzi o optymalne ustawienie między podkręceniem a prędkością wylotową. Ma lecieć dobrze i celnie, ale zarazem nie może byc za mocno kulka dociśnięta bo ją bardzo wyhamuje i jednak zasięg się trochę straci. Przynajmniej mnie tak uczono Quote Link to post Share on other sites
Damian3 Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 gdy hop-up jest ustawiony na maksa ( w stronę kolby ) wtedy występuje problem Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 (edited) bo jest taki duży docisk, że kałach nie ma siły przepchać kulki Edited January 22, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts