Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika do 600zl

Recommended Posts

Tak uważasz?

- Sig - dostań do tego choćby magazynki zapasowe;

- AUG - przykładowe problemy ze spustem;

- G36 - to jest dobra replika, ale jest porównywalna z kałachem Cymy za 350 zł (na korzyść tego kałacha i mówi to posiadacz giety) więc proszę, nie porównuj jej z tą stosunkowo nową Cymą.

Ewentualnie CM.028 + dobra, mikroprocesorowa ładowarka, inna guma hopa i ewentualnie precka (wraz z odpowiednimi kulkami).

A może CM.045A?? Jak dla mnie to chyba najlepszy wybór do tej ceny. Akurat styknie na gumę HU. Po zmianie sprężyny będzie lepszy do CQB niż to AK 74S/101 bo jest krótszy. Jak kupisz sobie drugą replikę to ta już będzie spoko, praktycznie od razu do wykorzystania. CM.028 z tuningiem to nie jest równie dobry wybór. GB znacznie mniej wytrzymały jest. Ew. kup już CM.040C i powoli tuninguj a replikę do CQB kupisz później.

jesli wszystkim bedziecie podawac ta cyme to w niedługim czasie będa na strzelankach same cymy... Znam 2 gosci co chwala swoje g36 JG 1 z Augiem te problemy to wina konstrukcji spustu ( nawet ca czy tm sie to zdaza) czy elce G&G tez... Magi do siga JG moze of ka pasują... Ale skoro upierasz sie cyme to jest juz na gf ich gieta..

jesli wszystkim bedziecie podawac ta cyme to w niedługim czasie będa na strzelankach same cymy...

Co w tym złego, skoro w tym przedziale cenowym są to wg mnie najbardziej warte uwagi repliki? Skoro tyle osób je poleca, to chyba coś w tym jest, nieprawdaż? Czyli wg Ciebie pomijając jej wszystkie zalety i wady, mamy jej nie polecać, bo... za dużo ich widujesz na strzelankach?

Pewnie ze mozecie ale np czy nie mozna napisac ze sa tez inne dobre opcje skad nowy ma wiedziec ze np jg tez jest dobre (cyma lekko wygrywa). a ty walisz ciagle jedna rzecz bez alternatyw ktore od 600 zł zaczynaja sie pojawiac... bo w 90% przypadków to co napiszecie to nowy kupi nie zwracjac uwagi na co innego.

Jeśli miałbym wybierać replikę za 600zł - 700zl była by to ta podana przez Logan'a, koleś z ekipy ma ją już troche czasu i dalej się trzyma, z g36 jg były już problemy, w emki za takie pieniądze bym się nie pchał, nawet w ics universal (nabrałem do nich dystansu po tym jak koleś z grupy wysyłał ją co miesiac na serwis z selektorem). W mojej w ekipie z rodziny ak jest 6 replik cymy (rózne wersje), 3 boyi, 1 ICS - z własnego doświadczenia z serii ak polecam cyme, przynajmniej do granicy 1000zł.

Edited by Damianosky
a ty walisz ciagle jedna rzecz bez alternatyw ktore od 600 zł zaczynaja sie pojawiac... bo w 90% przypadków to co napiszecie to nowy kupi nie zwracjac uwagi na co innego.

Dobrze, masz rację. Zacznę więc podawać alternatywy, gdyż naturalnie istnieją:

http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1136931079-UZI-MINI-magazynek-na-200-kulek-MEGA-SZYBKI.html

http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1133206613-CM023.html

http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1133193121-Replika-G36C.html

Zwłaszcza ten pierwszy, bo jest mega szybki!

Mam nadzieję, że wiesz, że to ironia. Nie za bardzo rozumiem czego ode mnie wymagasz. Mam polecać coś, co uważam za gorsze tylko z tego względu, że to coś istnieje? Jeśli mam produkt A i mam produkt B i to właśnie produkt B okazuje się lepszy, to jego polecam. Chyba nie myślisz, że powiem nowemu coś na zasadzie "wiesz, są lepsze repliki w tej cenie, ale nie możemy zapominać, że są też TE więc właśnie TĄ Ci polecę, bo inaczej wszyscy będą biegać z tymi lepszymi"

Gieta z JG złym wyborem nie jest, ale nie jest też wyborem wartym swojej ceny. Kiedyś miałem CM.028, które przemieliło 30 000 kulek, a następnie wrzuciłem mu na pokład M130, przemieliłem kolejne 10 000 kulek, a potem replikę sprzedałem i jedyne co się dowiedziałem o niej, to że niecały rok później właściciel musiał wymienić tłok. Teraz mam G36 z JG. Replika ma całkiem przyjemny zasięg i celność, co nie zmienia faktu, że w ciągu niespełna 4 miesięcy jej użytkowania miała już 3 awarie. Podobnie z replikami znajomych i klientów w sklepie, gdzie pracuję. Zdecydowanie częściej przychodzą u nas na serwis giety JG niż kałachy Cymy.

Poza tym, gdyby rzeczywiście było tak jak mówisz i nowi kupowali w 90% przypadków to co im polecimy, to w Komisie nie miałbyś teraz tylu ogłoszeń o sprzedaży taniego elektryka czy snajpy, ewentualnie pytań o to jak tuningować/naprawiać i czy w ogóle się da.

Edited by LogaN