konri8 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Witam, czy w g36k i g36c od JG są te same cylindry ? Pytam, dlatego, że mam na stanie obydwie repliki i mimo krótkiej lufy wersja C ma o wiele lepszy zasięg. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Tak, obydwa mają cylinder typ 2. K mogli Chińcycy gorzej złożyć, gdzieś trafiła się nieszczelność, gumka hop up się zużyła, lufa jest brudna itp. Jeśli to nowe repliki to masz bardzo ładny przykład powtarzalności chińskich replik ;) Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 Lufa jest ok, po przełożeniu gearboxów takie same wyniki. A zauważyłem że w cylindrze od C jest większy otwór niż w K, gdzie jest taki dość mały prostokątny. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 A to w takim razie nie są. Ja w każdym razie mam w g36k cylinder 2, kiedyś pytałem to ktoś też mówił, że ma 2. No to w c masz cylinder typ 2, w k typ 1. No to znaczy, że gdzieś jest nieszczelność, albo do któregoś Chińczycy wstawili np. trochę słabszą sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 Aha, jutro założę m120 i zobaczymy jak będzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts