Trenton Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 (edited) Witam, Problem replika AKM Cymy CM.042 (GB V.3) PROBLEM NIEZNANY (dlatego nie przeszukiwałem forum) Otóż w GB silnik nie chce się rozkręcić i nie mogę ustalić czy to wina okablowania, selektora ognia lub samego silnika. Problem pojawił się po tym jak w kretyński sposób zalałem część selektora ognia super glue (z zewnątrz) Nie pytajcie mnie w jakim byłem stanie, bo sam nie pamiętam. :P Podłączam baterię (naładowaną rzecz jasna), naciskam spust i słyszę "tyk, tyk". Tak jak w wypadku niedoboru prądu. Mechanizm chce ruszyć, ale nie może. Pytanie: 1. Okablowanie jest mocno pogięte, ale czy w takiej sytuacji lekko uszkodzone okablowanie będzie przesyłało za mało prądu do silnika? 2. Selektor odmontowałem, został mi surowy mechanizm na GB (mogę zmieniać tryby) 3. Czy jest możliwe zacięcie silnika lub mechanizmu w takim stopniu? /EDIT/ Kable mocno grzeją się kiedy podłaczam baterię i próbuję ruszyć to gówno. Edited January 27, 2011 by Trenton Quote Link to post Share on other sites
eNdo Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 A płytka selektora jest w porządku? Quote Link to post Share on other sites
Trenton Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 A płytka selektora jest w porządku? O CHOLERA, TO ŻYJE! Płytka selektora wypadła z szyny. -_- Sorry, za zawracanie głowy. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts