pepik535 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Witam właśnie rozpoczynam przygodę z ASG i mam parę pytań do bardziej doświadczonych :) A więc: -Czy elektryczny karabin będzie dobrym zakupem -jakie polecacie karabiny( takie za niewielką kase ale dobre, załóżmy że do 150) - czy w asg są tylko kulki plastikowe czy też metalowe :) Znalazłem na allegro jeden karabin tylko nie wiem czy będzie on dobry --->http://allegro.pl/karabin-elektryczny-szturmowe-m4a1-ch-3081a-asg-i1419620579.html Czy energia strzału jest dobra? Napiszcie co sądzicie, i może dodajcie coś od siebie, bo ja to naprawdę jestem zielony :D Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 1) Tak. 2) Za 150zł to co najwyżej kupisz dobrego sprężyniaka :) 3) Tylko plastikowe. 4) Jeśli mam być szczery to nie. Dozbieraj 100-150zł i kup sobie jakąś dobrą używkę ;) Zależy co chciałbyś wiedzieć :P Pozdro :D Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Taką 'repliką' dalej rzucisz niż strzelisz. I będziesz mógł to zrobić więcej razy. Na elektryka dzisiaj trzeba minimum 350 (nówka), od biedy ~250 (używka, dla zielonego niepolecane). Kogoś tak leniwego, że nie sprawdził nawet, czym chce się strzelać (albo ślepego, kulki na metalowe zdecydowanie nie wyglądają), jeszcze chyba nie spotkałem. Już pomijam przeczytanie kilku tematów 'dookoła', w których znalazł byś też odpowiedź na temat takich replikopodobnych syfów. Link to post Share on other sites
yroli Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Replika z linka to kupa...są też kulki miedziane. Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Kulki metalowe i metalizowane są zazwyczaj zabronione na rozgrywkach. Nie dziwne, wagomiar bardziej pasuje do wiatrówki niż do asg. Link to post Share on other sites
Recommended Posts