harasim Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 (edited) Witam, w wyniku tragicznego w skutkach wypadku część która odpowiada za blokowanie zamka w tylnik położeniu bo wystrzeleniu ostatniej kulki[wydaje mi się że jest to slide lock lub coś w ten deseń, nie jestem pewien jak ta część się nazywa] uległa złamaniu(dokładniej widać na fotce). Pytanie do Was drodzy maniacy: Wiecie gdzie tą część można kupić? Przeszukałem kilka wiodących sklepów i nie znalazłem, może gdzieś się spotkaliście z tą częścią i wiecie gdzie można ją dostać? I jeżeli nie znajdę tej części to jest możliwa naprawa(sklejenie czy jakaś prowizorka ;)) [super glue nie działa ;/]? Fotki: Pozdrawiam ps: replika Beretty M93m firmy src, wersja z metalowym zamkiem. Dokładnie ta: http://www.gunfire.pl/product-pol-1152191274-Gazowa-replika-Beretty-M93m.html Edited February 1, 2011 by harasim Quote Link to post Share on other sites
Sailus Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Nie ten temat... Napisz to w odpowiednim dziale. Jeśli to jest wykonane z metalu to może do spwacza aby to jakoś zespawał aby to miało ręce i nogi, jeśli z tworzywa to nie mam pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted February 1, 2011 Author Report Share Posted February 1, 2011 Jest wykonane z jakiegoś stopu chińskiego metalu, a nie można nigdzie kupić takiej części? W ewentualności mogę spróbować i kupić jakąś sprężynówkę od src z blokadą zamka po wystrzeleniu ostatniej kulki i spróbować przemontować tą część do mojej repliki. Lecz nawet taka głupia sprężynówka kosztuje 60 zł+ przesyłka więc wolał bym dorwać gdzieś tą część. Nawet wersje do zwykłej m9/92fs powinny pasować. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Nie ten temat... Napisz to w odpowiednim dziale. Jeśli to jest wykonane z metalu to może do spwacza aby to jakoś zespawał aby to miało ręce i nogi, jeśli z tworzywa to nie mam pojęcia. Ta jasne od kiedy spawa się ZnAl? Jaki plastik? :icon_biggrin: Są 2 opcje: 1sza to musisz sprawdzić jaką średnicę ma ten "cycek" który się ułamał jeżeli ma ok 4mm lub więcej to git! Bierzesz gwintownik 2-3mm nagwintujesz i skręcasz obydwa elementy np "śrubką" o danej średnicy 2ga to szukasz odpowiednika tej części, z tego co pamiętam to ta replika bazuje na KSC/kwa berretcie 93 więc musiałbyś sciągać zza granicy (mało opłacalne), lub znaleźć replikę zwykłej berrety ksc kwa na części i zwalniacz zamka powinien pasować! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Właśnie, zwalniacz zamka do innych beretek nie podpasuje? Nie tylko od KSC, można też spróbować z beretkami systemu marui. Ale gwarancji nie ma, że bedzie pasowało. Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted February 2, 2011 Author Report Share Posted February 2, 2011 (edited) Jeszcze raz przeszukałem neta i znalazłem zwalniacz zamka od kjw za 10 zł oraz na specshopie za 80 zł innej firmy. Niestety ten za dyszkę jest niedostępny podobnie jak wszystkie produkty w tym sklepie [6mm.com.pl]. Przeszukałem google w poszukiwaniu dostępnej części, poddaje się :bialaflaga:. Jedyne rozwiązanie to zakupić tą część za 80 zł co w świetle ostatnich wydatków bardzo mi nie pasuje. http://www.6mm.com.pl/details.html?id=261 niestety nie dostępna. A spotkaliście się może z tą częścią w rozsądnej cenie [tak do 40 zł]? Firma nie na znaczenia, najwyżej podpiłuje lub coś wykombinuje. ps: Użyłem :google:, nic nie znalazłem oprócz niedostępnej części. Pozdrawiam Edited February 2, 2011 by harasim Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 harasim napisz do sklepu może będzie dostaawa i kupisz. Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted February 2, 2011 Author Report Share Posted February 2, 2011 Zrobiłem to, lecz tak jak wspomniałem w tym sklepie 90% artykułów jest niedostępnych, Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts