Mazor Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 (edited) Mam taki problem w moim AK od CYMY (cm.031), że na mrozie nie chce strzelać, tzn. kulka zostaje podana do komory i .... nic. Z okna strzela normalnie. Gdy po wystrzale pochyle go lufą do dołu kulka wylatuje. Myślałem, że jak wymienię gumkę na silikonową to problem zniknie, ale cały czas jest tak samo. Obecnie jest założona czarna Guardera. Lufa jest stock'owa. Od razu piszę, że nie używam "grochu", tylko 0,23g PJ'ota. Edited February 3, 2011 by Mazor Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 czyli też groch ;p za twarda guma jest do tej repliki możesz mieć za duży dystanser. Quote Link to post Share on other sites
ASGJakubASG Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 A posmarowaleś karabin i przecisciles ja tez tak mialem tylko ze CM.028 TACTICAL i gdy te czyny wykonalem to juz dzialalo normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Mazor Posted February 4, 2011 Author Report Share Posted February 4, 2011 (edited) Na przezroczystej gumce guardera też nie działało, a jest miększa. Przypominam, że ta usterka dzieje się, gdy strzelam na zimnie, przy normalniej temperaturze otoczenia (~ +10) wszystko gra. karabin jest wyczyszczony i nasmarowany. Dodam jeszcze, że wymieniłem sprężynę na m120, Edited February 4, 2011 by Mazor Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 :zastanawia: hmm... zimno, słaby aku stokowy czyli dardzo słaby. Na mrozie jeszcze pojemność się zmniejsza... Nie powyślałeś, że on mocy nie ma? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Akumulator nic nie ma do zasięgu, celności itp. Ja mam podobnie w swoim ak. Gumka mad-bull, precka mad- bull, bore- up-y, uszczelnienia, srenia... I i tak gówno daje. Na zimnie, zasięg 40m, jak strzelam z domu z okna, spokojnie 60. Próbowałem już chyba wszystkiego... Także chyba nic innego jak na wiosnę czekać... Quote Link to post Share on other sites
Timonek Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Podobną sytuacje miałem w M14 jakiś rok temu, powodem awarii były szajsowate kulki PJota (cóż, moich brakło to mnie poratowali) które nie potrafiąc przecisnąć sie przez precke spowodowały ułamanie się jednego (albo dwóch.. niepamiętam) zębów tłoka. Replika "strzelała" ale nie "strzelała", co jakiś czas jakaś kulka wyleciała z lufy (na jakieś 3m max). Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Zastosuj smary które maja lepsza wytrzymałość na niskie temp. w cylindrze i w GB na prowadnicy dyszy -nie używaj kulek P&J . Powinno być lepiej ale np. jak strzelałem się przy -6 st. i tak zauważalny był słabszy zasięg niż w plusowej temp. a używam gumkę HU firmy Energy Systema.oraz kulek G&G lub Guarder. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 W M4 mam to samo. Komora G&P/P&J, precka KM Head/stock P&J, różne gumki od G&G zielonej do Madbulli i nie bangla. Wali co któraś kulka. Sprawdzałem na różnych konfiguracjach :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts