Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z otworzeniem modelu M4 COMMANDO z JG

Recommended Posts

Witajcie, mam problem. Na zimę schowałem swój karabin M4 COMMANDO z JG do szafy i właśnie dziś go wyjąłem, naładowałem baterię (Li-Po) i okazuje się że nie chce wydać strzału. Odkręciłem silniczek ale nie mam pojęcia jak go wyjąć, bo kable "jakby" blokują wyjście. Więc mam pytanko, co może być przyczyną tej niesprawności karabinu, sam z siebie przestał działać?

A i jeszcze jedno, to co napisałem w tytule. Wiem że M4 otwiera się poprzez wyjęcie bolca i pociągnięcie do góry za uchwyt do przenoszenia, ale właśnie u mnie się nie da. Co może być tego przyczyną? Boję się trochę na siłę to rwać bo niby jest z metalu ale jakoś nie chcę nic połamać.

Dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam.

Edited by radziuuuuu

Odkręciłem silniczek ale nie mam pojęcia jak go wyjąć, bo kable "jakby" blokują wyjście.

Odkręciłem silniczek - silniczka się nie odkręca tylko zdejmuje dwa kabelki ze styków i wyjmuje się go bez problemu. Jedyne co to kable w chwycie pistoletowym mogły się źle ułożyć.

Więc mam pytanko, co może być przyczyną tej niesprawności karabinu, sam z siebie przestał działać?

Raczej, nie może przestać działać sam z siebie.

_________

Pytanie z innej mańki - A jest jakakolwiek reakcja na spust?