Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Co nazywasz "chorwackim leśnym"? Jakieś zdjęcie, link, cokolwiek?

Bo wybacz kolego, ale równie dobrze mógłbyś pytać o "polski leśny" - i domyślaj się człowieku, co autor chciał przez to powiedzieć...

To raz. Bo z szybkiego przejrzenia Google (tak ze 20 sekund) wyłazi mi, że Chorwaci używają / używali amerykańskiego M81 woodland'a (albo czegoś diablo podobnego) w którymś okresie.

Więc rusz szarą substancję i poszukaj, co konkretnie było "mundurem chorwackim leśnym" w okresie, który Cie interesuje (tego tez nie sprecyzowałeś...).

Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek gdziekolwiek widział ofertę "munduru chorwackiego leśnego", ale też nigdy takiego nie szukałem - nie było mi to do niczego potrzebne...

A tak w ogóle - po co Ci to?

Chwilka szperania w sieci daje taki wynik - 4 kamuflaże używane przez Armię Chorwacką od końca XX wieku, jednym z nich był lokalnie produkowany woodland, którego prawdę mówiąc na pierwszy ani drugi rzut oka nie odróżnił bym od amerykańskiego (który też był używany) - dopóki na stronie nie zobaczyłem ich obok siebie.

Poluj na Allegro, na Ebay'u (lepsze źródło), w sklepach... a tak w ogóle daj na mszę w wybranym domu modlitwy, zeby coś ttakiego się pojawiło w sprzedaży :icon_rolleyes:

Przy okazji - sam poszukać nie mogłeś? Jak muszę za kogoś taką podstawową robotę odwalać, to mnie coś trafia i tracę cierpliwość dla nowicjuszy na całe tygodnie :icon_evil: