BelialD Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Witam. Mam pewien problem gdyż w mojej replice gdy strzelam(jeśli tak to można nazwać) kulki lecą na około 3m. Nigdy wcześniej taksie nie działo. Sprawdzałem GB i przypuszczam że to wina tłoka albo samej głowicy ale nie jestem dokładnie pewien. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć co jest tego przyczyną i jak to naprawić. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 połóż mały papierek przed lufą, oddaj strzał bez kulki. Daleko odlatuje? Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Zależy czy zmieniałeś jakieś części, lub poprzedni właściciel? Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Może coś z gumeczką albo nieszczelna komora. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 (edited) Może masz źle założoną gumkę, było coś wcześniej zmieniane? Edited February 9, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Jeżeli masz wszystko w stocku, to zwróć uwagę na głowicę cylindra a w szczególności tą rurkę po której dysza pracuje. Jeśli nie jest sztywno w głowicy to są takie objawy jak mówisz, a że głowica jest plastikowa to bardzo możliwe że to się przydażyło. Ja już z takim uszkodzeniem się spotkałem właśnie w CM 028. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Witam. Mam pewien problem gdyż w mojej replice gdy strzelam(jeśli tak to można nazwać) kulki lecą na około 3m. Nigdy wcześniej taksie nie działo. Sprawdzałem GB i przypuszczam że to wina tłoka albo samej głowicy ale nie jestem dokładnie pewien. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć co jest tego przyczyną i jak to naprawić. Odkupiłeś replikę, czy masz od nowości? Gumkę sprawdź albo załóż jeszcze raz i zrób tak jak piszą z papierkiem. Quote Link to post Share on other sites
BelialD Posted February 11, 2011 Author Report Share Posted February 11, 2011 (edited) Zmieniane nic nie było, ogólnie z tym GB są problemy bo się zacina. No i teraz doszła piękna sprawa wyłącznika który nie łączy. A papierek odlatuje dość daleko, ogólnie ciśnienie ma dobre, i strzela raz na 2 metry a raz normalnie. No i teraz planuje kupno całego nowego GB i od razu wymienienie głowicy tłoka. A głowica cylindra wygląda dobrze ale właśnie nie jest sztywno w cylindrze. No i karabin był odkupiony. Edited February 11, 2011 by BelialD Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 A jak chcsz wszystko wymieniac całego Gb to chyba problem z głowy ;) Quote Link to post Share on other sites
BelialD Posted February 12, 2011 Author Report Share Posted February 12, 2011 Tak zrobię bo po co się męczyć z tamtym jak można nowy kupić i będzie gites. Dzięki all za pomoc. Pozdrowienia Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Jak się ma kasę to wszystko można ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts