mazur Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Witam serdecznie. Parę lat temu mój znajomy przerobił nam bowmany (nie chińskie repliki) tak aby podłączyć je pod nasze midlandy. Ogółem wszystko działało, niestety po paru latach urwał mi się przycisk PTT. Rozbebeszyłem przewód, i wszystkie przewody były okej. Słuchawka i mikrofon działają bez zarzutu. Pozostały dwa przerwane przewody i jak zakładam to one są odpowiedzialne za działanie PTT. Muszę dokupić jakiś przycisk który będzie zwierał dwa przewody, ale z tego co wyczytałem nei wystarczy zwykłe zwarcie. Trzeba tam podłączyć rezystor, ale niestety nie do końca rozumiem w jaki sposób należy to poprawnie podłączyć. Dla jasności dorzucam zdjęcia. Zdjęcia: Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Może Ci to pomoże: http://ersoftkk.blogspot.com/2011/01/bowman-i-midland-czyli-mezalians.html Quote Link to post Share on other sites
mazur Posted February 16, 2011 Author Report Share Posted February 16, 2011 Niestety. Nim zadałem pytanie przeszukałem gogla i już widziałem tę stronę, niestety samo połączenie ptt jest dla mnie wytłumaczone zupełnie nie jasno :/ Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 (edited) Co jest niejasne, zadaj pytanie to autor Ci odpowie. :> Ale Ty masz ordżynal! To będzie trudniejsze. Metodą prób i błędów musisz dojść od czego każdy kabel jest. Dojdziemy razem. Na początku weź miernik. Wepnij do radia, weź drugie takie same i zacznij nadawać. Po tym gdzie idzie woltaż dowiesz się, które kable odpowiadają za fonie. Potem to samo z mikrofonem. I napisz co wystrugałeś. Edited February 17, 2011 by AnR Quote Link to post Share on other sites
mazur Posted February 17, 2011 Author Report Share Posted February 17, 2011 Tyle, że przewody odpowiedzialne za mikrofon i głośnik działają i są podłączone poprawnie, pozostały tylko te dwa z boku niepodłączone, one były w jakiś sposób połączone z tangelą, tylko niestety mi się ona urwała i zgubiła. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 U r uckt. :/ To ja Ci nie pomogę. Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Zerknij tutaj - http://forums.airsofters.co.uk/showthread.php?t=10548 Quote Link to post Share on other sites
mazur Posted February 17, 2011 Author Report Share Posted February 17, 2011 Dzięki uprzejmie za link. jak uda mi się rozwiązać problem dam znać jak to zrobiłem :] Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts