Bernard Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Karabin: G36K od JG, ale z zamontowanym zestawem Deep Fire'a na 120%, do tego Preclufa 357x6,04mm i nowa przezroczysta Hopka Guardera Problem: Ostatnio zmieniałem gumkę na nową Guardera ( i założyłem nowy selektor ognia). Od tego czasu FPS-y są na poziomie 250, nie wiem, co się stało, wcześniej (na poprzedniej gumce) było 400. Dzisiaj było to samo, temperatura na dworze wynosiła jakieś 3-6 stopni i było bardzo wilgotno (nie wiem, czy to pomoże, ale piszę na wszelki wypadek). Kolega mówił, że powinienem między lufę a hopkę psyknąć silikon, co zrobiłem, ale problem nie znikł. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Masz nieszczelnosc jak cholera. Przekaz koledze,aby sobie ten silikon psiknal do ucha - moze mu glowa sie odrobine naoliwi... Quote Link to post Share on other sites
Bernard Posted February 19, 2011 Author Report Share Posted February 19, 2011 Ale na czym? W gearboxie? Czy w komorze HU? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Jeśli mówisz że na starej gumce miałeś 400FPS a na guarderze tylko 250fps to chyba ligiczne gdzie jest nieszczelność. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Zamontuj testowo stara gume i sprawdz fps. Jezeli bedzie 400 - guma guardera jest uszkodzona, jezeli nadal 250 - polecam dobry teflonfix. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Albo może się guarder nie uszczelniać... Quote Link to post Share on other sites
Bernard Posted February 19, 2011 Author Report Share Posted February 19, 2011 (edited) Po rozłożeniu okazało się, że przy dystanserze jest milimetrowa szczelina, przez którą ucieka powietrze. Szkoda gumki. A wam dzięki za pomoc. P.S. Podejrzewam, że nie da się juz z nią nic zrobić, co? Edited February 19, 2011 by Da_Tranq Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 (edited) Ale sprawdź czy na pewno wszystko dobrze w GB, zrób test "strzykawki", no i załóż starą gumkę. Edited February 20, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Gumki guardera bardzo łatwo uszkodzić, podejrzewam że masz dystanser typu H na którym jest nadlew. Sprawdź to, bo pokaleczy ci również stockową gumkę. Jeśli nie, uszkodziłeś gumkę przy wkładaniu do komory, nic już z tym nie zrobisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts