John Petrucci Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 witam robię tuning mp5 ze szkieletem gb z R5 wella jaka sprężynę najtwardsza mogę am wsadzić by być spokojnym o ten szkielet? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Żebyś był spokojny o szkielet to wyjmij w ogóle sprężynę, R5 wella nie należy do najwytrzymalszych replik ;/ Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 (edited) Żebyś był spokojny o szkielet to wyjmij w ogóle sprężynę, R5 wella nie należy do najwytrzymalszych replik ;/ Weź milcz i nie udawaj Greka. Od R5 wytrzyma M120 ale na głowicach kompozytowych, ewentualnie głowice JBU, najważniejsza była by głowica cylindra JBU, ma bardzo gruba gumę którą genialnie amortyzuje i wycisza replikę. Nie daj się zwieść "wyciszonym" głowicą, to lekki chwyt reklamowy, same głowice były w moim przypadku, najczęstszym powodem awarii szkieletu. Edited February 24, 2011 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 24, 2011 Author Report Share Posted February 24, 2011 niestety mam glowice i cylinder stockowe z r5, chciałem jak najniższym kosztem zrobić z 360 fps pomyślałem o m110 ale co stanie sie na li-po 11,1? Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 musisz sprawdzić co będzie na tym aku. przykładowo ostatnio nowy graczu u nas chciał sprawdzić jak strzela jego replika na lipolu 11,1V(5Ah,20C) i rof był przeciętny, podejrzewam iż jest to spowodowane kiczowatym silnikiem cymy. W mojej sprce przy springu 150 i silniku elementa rof na tym aku wywołuje uśmiech na twarzy ;) Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 24, 2011 Author Report Share Posted February 24, 2011 musisz sprawdzić co będzie na tym aku. przykładowo ostatnio nowy graczu u nas chciał sprawdzić jak strzela jego replika na lipolu 11,1V(5Ah,20C) i rof był przeciętny, podejrzewam iż jest to spowodowane kiczowatym silnikiem cymy. W mojej sprce przy springu 150 i silniku elementa rof na tym aku wywołuje uśmiech na twarzy ;) mam silnik boya hmm... chyba nie jest najlepszej jakości wiec może nie rozerwie tłoka, w przypadku gdy batka ma duży potencjał a silnik jest lipny może się coś spalić? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Sorki, R5 pomyliło mi się z R2 ;P Mój post na górze dotyczył R2, z R5 się nie spotkałem więc się nie wypowiem. Sorki za wprowadzenie w błąd i zamieszanie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts