lisiec Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem repliki KWA KM4A1, postanowiłem w niej zamontować front RIS, dokonałem zakupu modelu od element'u (właśnie taki). Po zamontowaniu frontu, chcąc założyć muszkę pojawił się problem, przedni pierścień montażowy (standardowy z repliki) okazał się za duży, o tyle nie da się nic założyć na szynę, po zdemontowaniu pierścienia zostaje niemiła dla oka "przerwa" pomiędzy muszką a frontem. Przeszukiwałem sklepy w poszukiwaniu jakiegoś "specjalnego" pierścienia do frontu RIS, niestety nic nie znalazłem, jedyne co mi przyszło do głowy to "przycięcie" pierścienia. Jakieś sugestie co zrobić z tym problemem? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Daj fotę jakąś. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Masz na myśli ten metalowy talerz który trzymał z przodu plastikowe okładziny chwytu? To jego się przy tego typu szynach nie stosuje. Quote Link to post Share on other sites
lisiec Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 Daj fotę jakąś. Masz na myśli ten metalowy talerz który trzymał z przodu plastikowe okładziny chwytu? Dokładnie To jego się przy tego typu szynach nie stosuje. Znalazłem parę zdjęć pokazujących że stosuje się jakiegoś typu pierścień/talerz/zaślepkę, np jak widać tutaj oraz tutaj Jeśli usunę ten pierścień to zostanie przerwa na grubość pierścienia (ok 5mm), muszki nie da się przesunąć w stronę frontu ze względu atrapę rury gazowej oraz pierścień na lufie. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Ty, ziom, ale to są szyny free float. To się montuje bez tego pierdolniczka na przedzie. Ta przerwa ma być, tak jest dobrze. Nie marudź jak ersoftowa baba co się nie zna. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Przydałaby się też fotka pokazująca połączenie z korpusem - wg mnie to nie jest Free Float a "normalny" RIS mocowany zamiast okładzin na delcie. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 (edited) O ile się nie mylę, to jest kopia tego frontu: http://stores.homestead.com/Laruetactical/Detail.bok?no=46 A tu podobne szyny (bodaj 9") zamontowane: Edited March 1, 2011 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
lisiec Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 O ile się nie mylę, to jest kopia tego frontu:http://stores.homest...etail.bok?no=46 Poszukałem trochę o tym froncie (LaRue), wygląda na to że nie został zaprojektowany z myślą o współpracy z standardową muszką do M4, zostaje mi rozwiązanie jak na fotografii powyżej (muszka montowana na RIS'ie). Dzięki wielkie za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
mazi50 Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Wszystko jest dobrze zaprojektowane. Jeżeli masz front o długości 7 cali (taki podałeś w linku w pierwszym poście) to będzie współgrał z muszką jak każdy inny front tej długości. Muszka na szynie jest konieczna tylko, gdy masz szyny zachodzące za stałą muszkę. W przypadku szyny LaRue będzie to 9 cali i będzie to wyglądało tak, jak pokazał Mortis na zdjęciu wyżej. Słowem źle kminisz. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 (edited) Muszka może jak najbardziej zostać, zwłaszcza, że w oryginale jest połączona z blokiem gazowym i rurą gazową. To nic złego, że będzie szczelina między RISem a muszką. Edited March 1, 2011 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts