mafo Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Podczas wystrzału serią pierwsze 4-5 kulek leci na połowe normalnego zasięgu rapliki a reszta serii na normalną odległość. Jeśli po chwili strzele kolejną serie to wszystko jest ok. Sytuacja powtarza się kiedy nie strzelam przez kilka minut. Jakieś pomysły ??? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Jakie magi? Quote Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Hop up, chyba jakąś zużytą gumkę masz... Chyba że wymieniałeś to może jakąś twardą założyłeś Musisz najpierw opisać więcej troszkę tą sprawę to będzie łatwiej zdiagnozować problem. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 (edited) Używam tylko mid-capów Magpula (PMAG) a wymiana gumki nie pomaga :zastanawia: Chyba mam krzywe body bo aluminiowa dysza ściera farbe z głowicy cylindra tylko z jednej strony i często mam zacinki i zjedzone zęby tłoka (wymiana hop-up, gumki a nawet całego gearboxa nie pomaga) Edited March 1, 2011 by mafo Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Nie, też tak mam. Po prostu kulki za mocno napierają na komorę HU, powodując jej podwyższenie. Wstaw mocniejszy docisk, ustabilizuj ją. Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Gumka. Rozkrec, popraw. Wymien ;p Quote Link to post Share on other sites
fojciech Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 możę to coś pomoże bo ja teżtak mam ale tylko na magach KA na G&P problem u mnie zniknął, i właśnie przypuszczam żę to z powodu dużęgo naciku kulek na komorę Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 (edited) Może to też być wina zimna. A mianowicie, podczas tych 4-5 strzałów, za sprawą tarcia, gumka się nieco rozgrzewa i lepiej kręci... Tak samo może być z O-ringiem na głowicy tłoka w cylindrze. Rozszerza się pod wpływem tarcia, tym samym wzrasta szczelność i rosną fps-y. Pomóc tutaj może wymiana O-ringa, np na silikonowy, lub z bardziej miękkiej gumy. Nie jestem pewien co do mojej teori, ale warto sprawdzić czy w temp pokojowej broń też tak się zachowuje. Edited March 2, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Zachowanie typowe dla zmarzniętej gumki HU. Po kilku strzałach gumka się rozgrzewa, przez co kolejne strzały są już prawidłowe. Odnośnie tych zacinek- spróbuj wymienić dyszę, stockowa dysza G&P mimo dobrej szczelności jest źle skonstruowana i po pewnym czasie zaczyna sprawiać problemy. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted March 3, 2011 Author Report Share Posted March 3, 2011 Pokombinuje z dyszą, ale ciężko będzie uzyskać taką szczelność na innej. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 AnR, a to nie wskazuje na zimną gumę hopa? Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted March 4, 2011 Author Report Share Posted March 4, 2011 Właśnie wymieniłem dyszę G&P na zwykłą plastikówkę i jak narazie to +20 fps, a w niedziele będe wiedział co z zacinkami. Dzięki za porady Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 AnR, a to nie wskazuje na zimną gumę hopa? Masz rację, też. Ale stawiałbym raczej na to z magami, ponieważ to częste w G&P. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts