krzako Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Witam, zastanawiam się, czy ktoś z Was nosi gogle bez hełmu? Narazie nie przewiduję hełmu, a jako ochronę oczu chciałbym kupić gogle, pytanie czy nie będzie wyglądało to dziwnie? Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Ja tak biegam (czasem bo czasem, ale zdarza mi się) i nie wygląda to wcale dziwnie. Quote Link to post Share on other sites
krzako Posted March 6, 2011 Author Report Share Posted March 6, 2011 Myślę nad tymi goglami. http://allegro.pl/gogle-taktyczne-ess-zestaw-od-1pln-bcm-443-i1490900501.html ale zastanawia mnie jak będą wyglądać bez kasku i ten kolor. Jak taki kolor sprawuje się w lesie, rzuca się w oczy? Quote Link to post Share on other sites
perils Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 kolor ktory rzuca sie w lesie to kolory piaskowe :) bynajmniej wg mnie rzucaja sie strasznie. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Wygląd wyglądem, ważne czy będzie wygodne. Kiedyś używałem gogli, ale po przesiadce na leciutkie okulary jest o niebo wygodniej. NVG powędrowały na MICHa i tam już pełnią funkcję czysto dekoracyjną :happy: Quote Link to post Share on other sites
krzako Posted March 6, 2011 Author Report Share Posted March 6, 2011 Ja mam obawy odnośnie okularów. Boję się, że seria kulek potrafiła by podbić okulary, a któraś kulka z kolei trafiła by w oko. Boję się też, że kulka mogła by wlecieć jakoś od tyłu czy boku. Czy spotkał się ktoś kiedyś z takimi sytuacjami? A co do koloru, to myślę, że jest istotny, jeśli rzuca się w oczy. Stajesz się wtedy łatwiejszym celem. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 krzako jak kulka ma wlecieć od tyłu? Sam gogle nvg od zielonej pantery i są dobre. Musisz się liczyć z tym że to licytacja wiec cena pewnie skoczy do 50zł-60zł. Quote Link to post Share on other sites
krzako Posted March 6, 2011 Author Report Share Posted March 6, 2011 Oczywiście wiem, że za darmo nie chodzą ;), ale nie przemawia do mnie ten kolor. Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/gogle-ess-striker-land-ops-acu-ucp-nowe-promocja-i1484099712.html. Myślę, że lepiej dopłacić ciut do nowych. Kolorek też lepszy :). Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 A co ci będzie przeszkadzała taka piaskowa oprawka, skoro i tak znacznie bardziej widoczna jest sama twoja twarz? (bo jestem na 90 % pewien, że całej twarzy nie zakrywasz, ba, większość airsoftowców prócz ochrony oczu nie stosuje żadnej osłony na twarz, malowanie gęby odpowiednimi farbami też jest raczej nieczęsto spotykane) Zresztą, bez problemu można taką oprawkę pomalować skoro rzeczywiście działa jak wielka, jaskrawa i oświetlona neonem tarcza strzelnicza wisząca na naszej twarzy, choćby permanentnym markerem. Co do gogli bez kasku/hełmu: można nosić, choć wygląda to dość dziwnie (takie połączenie żołnierza z narciarzem), choć to też jest zależne przede wszystkim od modelu gogli (niektóre wyglądają całkiem znośnie). A, no i gogle nie będą współpracowały z naszą głową tak dobrze jak z kaskiem: gumka ściskająca ważący niemało przedmiot, owinięta dookoła głowy może nieco przeszkadzać bądź irytować (w przypadku hełmu gumka od gogli wisi na hełmie a nie na łepetynie, dlatego nie przeszkadza) Quote Link to post Share on other sites
nocone Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Noszę tak gogle wyciągnięte z maski JT i nie widzę problemu z paskiem - nawet przy dłuższych wypadach; a że jak dobrze pójdzie to jeszcze będzie chwila zimy to narciarz jak najbardziej będzie na miejscu :D Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 (edited) Co do gogli bez kasku/hełmu: można nosić, choć wygląda to dość dziwnie (takie połączenie żołnierza z narciarzem), choć to też jest zależne przede wszystkim od modelu gogli (niektóre wyglądają całkiem znośnie). Gogle Bolle X800 wyglądają całkiem dobrze bez kasku. Natomiast każde inne, robią z człowieka muchę - takie mam skojarzenia :icon_razz2: A, no i gogle nie będą współpracowały z naszą głową tak dobrze jak z kaskiem: gumka ściskająca ważący niemało przedmiot, owinięta dookoła głowy może nieco przeszkadzać bądź irytować (w przypadku hełmu gumka od gogli wisi na hełmie a nie na łepetynie, dlatego nie przeszkadza) Mógłbym trochę pospekulować na ten temat :icon_biggrin: Mi czasem bardziej przeszkadza właśnie gumka zwisająca na hełmie niż owinięta na łepetynie. Pozdro :icon_biggrin: Edited March 6, 2011 by Tomek_GGRS Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Tylko, że nie wiesz w jakim stanie te ess'y od pantery mają powłokę antifog. Moje parują jak diabli, więc różnie można trafić. Jak już to brałbym nowe (choć oczywiście różnica w cenie kolosalna). Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 A bo ja wiem czy aż taka, ja wylicytowałem http://allegro.pl/gogle-taktyczne-ess-od-1pln-bcm-454-nowe-i1499270459.html za siedem dych. Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Miałem na myśli taki od krajowego dystrybutora z dod. wizjerem w zestawie :) Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 (edited) Podobnie jak kolega nocone noszę gogle z maski JT. Głównie dlatego, że żadne anti-fogi (fabryczne, spryskiwacze czy domowe sposoby) nie mogły sobie poradzić u mnie z parowaniem, zainwestowałem w podwójne szybki. Częściej noszę czapkę z daszkiem bądź kapelutek od hełmu i jest ok, a swoją drogą w avatarze mam te ess co chcesz kupic wlasnie. Edited March 24, 2011 by Cyrek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts