Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kilka pytań od zielonego

Recommended Posts

Jako ,że nurtuje mnie kilka spraw , postanowiłem zadac pytania :)

1. Dlaczego w amerykańskich replikach, tłumiki , lufy kończą się na pomarańczowo ?

2. Z jaką repliką zaczac zabawe z ASG , do 250 złotych ?

3. Co najlepiej cwiczyc w wieku 14 lat , aby w dalszych latach miec lepsze doświadczenie?

4. Jaka była Twoja pierwsza replika ASG i ile kosztowała ?

5. Jakie mialeś/łaś początki związane z ASG ?

6. Ile lat miałeś/łaś gdy poważniej zacząłeś/łaś interesowac się ASG ?

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi :)

1. Ponieważ tak skonstruowane jest ich prawo.

2. Hmmm, dołóż 100zl i kup sobie Cm.028, jest to replika AK-47, na trochę ponad 350fsp i jest idealna na początek.

3. Poruszanie się cicho po terenie, staraj się być niezauważony :icon_razz2:

4. Mp5 full plastik za niecałe 200zł, ale miał ogień ciągły :excl:

5. Na początek wydałem niecałe 350zł (replika + mundur + kamizelka + ochrona oczu)

6. Gram od 16 roku życia, a poważniej zacząłem się interesować po skończeniu 17 lat. I w zasadzie od tego czasu działam w grupie rekonstrukcyjnej, ale jak najbardziej się strzelam :icon_biggrin:

Pozdro.

3. Co najlepiej cwiczyc w wieku 14 lat , aby w dalszych latach miec lepsze doświadczenie?

Coś, co ci się przyda (szczególnie biorąc pod uwagę, jak na małe odległości strzelasz się w ASG)

1. Umiejętność skradania się. Zacznij w mundurze (lub ubraniu cywilnym - obojętnie - zacznij bez szpeju na sobie).

2. Umiejętność maskowania się - nie mówię tutaj o super-hiper-stereo ghille suit etc., tylko te typowe zasady maskowania (np. maskowanie twarzy, ale pomijanie uszu, szyi, rąk etc.).

3. Poruszanie się cicho ale szybko itd. starając się jak najmniej je naruszyć (ie. nie zostawiaj śladów, dzięki którym łatwo będzie ciebie wytropić/stwierdzić obecność etc.). Vice versa, naucz się zauważać takie szczegóły jak złamane gałązki (mogą ci wskazać w którą stronę szła ta osoba/przeciwnik), czy ślady zostawione w błocie: np. zakładając hipotetycznie, że w przyszłości będziesz Brytofilem, a przeciwnikiem będą nie-Brytofile, możesz poznać po odcisku bieżnika buta czy przed tobą byli swoi (czy też nie).

4. Umiejętność obserwacji otoczenia oraz przeciwnika bez zdradzania swojej obecności/pozycji.

5. Taktyczny sposób myślenia - np. nie idź środkiem pola, nie idź drogą etc. - będzie cię widać z daleka = dostaniesz pierwszy kulkę.

Każdy rekrut od tego zaczyna, młodsi niż Ty. ;)

Także przydatne (nie tylko do ASG):

1. Czytanie mapy.

2. Nawigacja w terenie z mapą

3. Chodzenie na azymut.

Edited by mer

Jako ,że nurtuje mnie kilka spraw , postanowiłem zadac pytania :)

1. Dlaczego w amerykańskich replikach, tłumiki , lufy kończą się na pomarańczowo ?

2. Z jaką repliką zaczac zabawe z ASG , do 250 złotych ?

4. Jaka była Twoja pierwsza replika ASG i ile kosztowała ?

5. Jakie mialeś/łaś początki związane z ASG ?

6. Ile lat miałeś/łaś gdy poważniej zacząłeś/łaś interesowac się ASG ?

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi :)

1. Bo tak stanowi prawo

2. Szukaj używek, bądź dozbieraj do Cymy 0.28

3. Ćwiczyć ? Nie wiem, raczej sztuki walki ci się w ASG nie przydadzą, może zacznij biegać dla kondycji ?

4. Replika + gogle + mundur, wtedy to było jakieś 600 zł.

5. Takie jak każdy, po prostu mnie to zainteresowało, a potem wciągnęło na maska.

6. 16.

EDIT:

Co do punktu 3 mer wszystko ci fajnie wytłumaczyła :)

Pozdrawiam

Edited by kujaw091

Co do 1 pktu rozwinę go troche,

W USA nie tyle prawo a bezpieczeństwo, tam policja strzela bez ostrzeżenia, wystarczy że pomyśli że to prawdziwa broń i już, koniec.

W UK są mega plasticzano wyglądające zielone p90 niebieski AGM shotgun itp itd. U nas sie to trzyma normalnie

2.

http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun_short_003_agm-812.html

lub

http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_vertical_heavy_weight_gas_pistol_stti-693.html

to wybieraj

3 To co poprzednicy, taktyczne myślenie i kamuflaż

4 CM 023 Plasticzany, ale wtedy nie wiedzialem co to ASG