kilziom Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Próbował ktoś zamontować komorę hu cymy metalową do tego kałaszka? Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Próbował ktoś zamontować komorę hu cymy metalową do tego kałaszka? Z tego co wiem to dysza w stockowym ICS'ie jest niestandardowa. Żeby wszystko było szczelne musiałbyś zmienić dysze. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 A trochę odkopię. Czy ktoś ma wiedzę jaką długość ma standardowo montowana dysza w tym modelu. Czy ktoś w końcu zamontował komorę HU od np. CM do AK. Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Standardowo montowana dysza w tym modelu ma długość 18mm. Nie wiem jak z montażem komory Cymy, ale widziałem komory ICS'a z zamontowanym metalowym suwadłem Cymy :D Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Wiesz chodzi o to ze mając sp130 komory ICS pękają po nie długim okresie użytkowania a tym bardziej ze to delikatny plastik jeszcze jak ktoś za mocno dokręci GB do niej. Co do dyszy to by się potwierdziło bo w tym egzemplarzu co mam ma ona 18,8 mm lecz już znacznie zużyta. No nic czekam na info od właściciela czy kupuje nową komorę za jedyne 100 zł czy wsadzam metalową od CM z dyszą 19,7 mm . Jest to do zrobienia lecz proces nieodwracalny a i roboty sporo i kombinowanie z ustabilizowaniem na boki. Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Przepraszam, ale nie wiem czy dobrze rozumiem. Piszesz o dokręcaniu komory do GB ? Z tego co wiem i mam w swoim egzemplarzu to komora jest dociskana do szkieletu przez sprężynę, tak samo jak w Scarze G&G. Jestem bardzo ciekaw tego rozwiązania, może skubańcy wymyślili coś nowego. Jeżeli się nie przejęzyczyłeś to byłbym bardzo wdzięczny za zdjęcia tej komory. Generalnie byłbym wdzięczny gdybyś wrzucił jakieś szersze info o przeróbce body pod montaż komory Cymy. Z pewnością pomogłoby to innym użytkownikom tej repliki. Ze swej strony prosiłbym o jakieś zdjęcia przerobionego lub nawet przerabianego body i ew. wymiary na pw. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts