MisiekZabójca Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 Ludzie ja po prostu szukam dobrej repliki i żeby miała wygląd :( Co znajdę na wysypie snajperów albo jak Karabiny Wyborowe to inni to polecają a po paru stronach zaraz jest że to jedna kupa złomu która się rozpada po tygodniu użytkowania ;/ Nie mam ukończonych 18 lat więc kasy szybko nie zarabiam ;/ Dużo potu ze mnie poszło , setki godzin pracowałem żeby te 2900 zł zdobyć ;/ Po prostu proszę was , podajcie mi jakąś replikę snajperską która pójdzie pod tuning i będzie mi służyć dłuższy okres ( sprężynka ). Nie interesują mnie jakieś : http://img373.images...img6894cs4.jpg/ http://img188.images...5/dsc01564h.jpg To mi wygląda na szturma z lunetą a tego nie chce ; / Zapewne zaraz przeczytam że jak ja mam tylko 2900zł to że nawet nie mam się za co brać , ale proszę i jeszcze raz proszę nie piszcie tego tylko zaproponujcie coś : ( Z góry dziękuje i przepraszam wszystkich że truje , ale naprawdę nie chce popełnić błędu. Link to post Share on other sites
Bacao Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Taki szczegół: na pierwszym zdjęciu jest SR25, które jest karabinem wyborowym, nie żadną przerobioną szturmówką... Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Zapewne zaraz przeczytam że jak ja mam tylko 2900zł to że nawet nie mam się za co brać , ale proszę i jeszcze raz proszę nie piszcie tego tylko zaproponujcie coś : ( No to nie zdziw się teraz jak już nikt nic nie napiszę... A proponują Ci wszyscy z góry repliki z górnej półki. Czy te posty lecą do Ciebie pocztą polską? :bialaflaga: Ludzie ja po prostu szukam dobrej repliki i żeby miała wygląd :( Co znajdę na wysypie snajperów albo jak Karabiny Wyborowe to inni to polecają a po paru stronach zaraz jest że to jedna kupa złomu która się rozpada po tygodniu użytkowania ;/ Szukasz takiej repliki bierz replikę z górnej półki... To jest oczywiste, forum istnieje tyle czasu.. tyle czasu jest to wałkowane a niektórzy i tak nie rozumieją. Nawet jak by 15 osób napisało ze jest to fajne a 3 następne ze coś jest syfem to bym sie poważnie zaczął nad tym zastanawiać, polecać mogą też Ci którzy kupili i są świadomi ze kupili syf, wiec dlaczego inni tez nie mogli by go kupić? Chcesz dobrą replikę karabinu snajperskiego musisz mieć xxxx kasy, nie masz tyle kup sobie replikę karabinu szturmowego, a jak go nie chcesz to nie baw się w ASG. :wink: Jeżeli jednak na prawdę chcesz sie w to bawić i co najważniejsze dobrze bawić to posłuchasz, poczekasz i dozbierasz kasę, nie masz jeszcze 18 lat a wiec przed Tobą całe życie zabawy w airsoft. Link to post Share on other sites
MisiekZabójca Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 Tak wiem że SR25 to replika snajperska ale mi się nie podoba :P CptInzMathias podaj mi chociaż jedną replikę jaką mi ktoś polecił po za tą SR25. Link to post Share on other sites
Mortis Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Hot-Dog z latającą na 2000m parówką, z keczupem naturalnie. A celownik z sałaty, to jest najlepsza snajperka Celownik z sałaty jest tak delikatny, ze przesuwa się wraz z wiatrem pokazując Ci optymalny kąt strzału, więc branie poprawek masz z głowy. Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Ludzie polecają Ci firmy, CA, G&P a teraz wykaż się samodzielnością i poszukaj w sklepach sam i ew podrzuć potem linka i popytaj czy ta replika jest warta uwagi, tylko nie wrzucaj to kolejnej repliki snajpy za xxx zł bo spotkasz się z tym samym co dotychczas. Poszukaj też na forum jakie repliki są polecane jeżeli decydujesz sie na coś lepszego. Link to post Share on other sites
Julian257 Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 (edited) Też nie ogarniam o co tu chodzi, ale napiszę co ja bym kupił z takim budżetem. http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=23 - replika Dodatki : http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=212 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=88 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2083 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3265 Mam nadzieje, że pomogę i zakończę temat. P.S : Kiedyś miałem zajawkę na wyborowe i mam zapisany ten zestaw :) EDIT : Żebyś szynki nie musiał szukać : http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_montaze_szyny_montazowe/wysokie_pierscienie_montazowe_30_mm_na_szyne_ris_acm-2383.html Edited March 27, 2011 by Julian257 Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 (edited) misiek było wspomiane juz sporo razy ze jest jeszcze spro replik leniu nie potrafiacy korzystac z google.pl!!! za 3000 masz duzo opcji szukaj wpisujac np maruzen leniu Edited March 27, 2011 by Widmo34 Link to post Share on other sites
MisiekZabójca Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 Dużo osób ma M24 ,poleca ją prawie co trzecia osoba , fajnie wygląda :) Ale czy da rade wyciągnąć 600 fps ? Link to post Share on other sites
harasim Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Ja pier..... dziś dostałem z 20-30 metrów repliką o mocy -/+460 fps w twarz i nie było to miłe uczucie, a jak sobie pomyśle że taki "Misiek Zabójca" z 600 fps biega bez doświadczenia i zdrowego rozsądku to cieszę się jak dziecko z położenia mojego miasta w stosunku do Lublina(drugi kraniec Polski). Obym Cię nigdy na zlocie nie spotkał... ach zapomniałem są od 16/18 roku więc przez przez te parę lat Cię nie spotkam. Pozdrawiam.... Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Kup sobie snajpe zaoszczędzisz innym zdrowia a tobie zostanie reszta :) Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 3. Ze względu na niesamowicie wysokie moce replik snajperskich, nie decyduj się na bycie nim na początku swojej przygody z Airsoftem. By wiedzieć jak używać replikę mającą 600, a niekiedy ponad 700 fps, potrzebne jest WIELOLETNIE doświadczenie! Jeśli dopiero zaczynasz, a przyjdziesz na strzelankę z repliką mającą powyżej 500 fps nie zdziw się, jeśli nie zostaniesz dopuszczony do gry! Link to post Share on other sites
MisiekZabójca Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 1. Gratulacje dla tej osoby która strzeliła ci w twarz , może nie było to celowe ale raczej celuje się poniżej głowy ( klata , nogi ). 2. Ze snajperką raczej nie będę " latał " tylko czaił się gdzieś między krzakami aby upolować parę ludzi. 3. Z wiatrówką bawię się już ponad 3lata i jakoś z 30m w tarcze która jest wielkości opakowania na CD trafiam. ( z resztą czekając na kogoś będę miał obok siebie położoną klamkę w razie czego :) Wiem że mogę się wystraszyć i przypadkowo strzelić komuś w twarz , ale raczej będę w nogi celował ) 4. Nie mówię że chcę od razu po 1 tuningu dupnąć 600fps tylko czy DAM RADE. Więc pytam ponownie ... Dam radę wbić 600fps tej M24 ? Link to post Share on other sites
Didi Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Moderatorzy, proszę zamknijcie temat, bo ta konwersacja nie ma najmniejszego sensu. Link to post Share on other sites
majster988 Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Dać da, pytanie - ile to wytrzyma? Link to post Share on other sites
harasim Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Odniesienie to punktu 1: Jak ktoś leży daleko w rowie to trudno trafić w plecy czy tułów, a osoba która mnie trafiła jest doświadczonym graczem. Czasami z konieczności trzeba strzelić, po to są gogle i ochrona generalnie. Zresztą podczas wymiany ognia lecą setki kulek i dostanie w głowę to tylko kwestia czasu. Z aeg o względnie normalnej mocy nie jest to problem, ale jak jakiś dzieciak kupuje replike z 600 fps bo z wiatrówki tak świetnie strzela a jego doświadczenie z asg jest praktycznie zerowe to jest problem. Już widzę jak ze stoickim spokojem racjonalnie myślisz gdy przeciwnik z wyskoczy Ci z bliska.... łatwo na forum napisać krzyknę pif paf lub coś w tym stylu, ale w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej. Zresztą snajperzy mają wieloletnie doświadczenie w asg, to nie jest gra, że siedzisz i chronisz "pake na b" bo kupiłeś sobie snajpę i wszystkich będzie rozwalał. Myślisz że zawsze będziesz w defensywie, i że przeciwnik podejdzie zatrzyma się i będzie cierpliwie czekał na strzał jak płyta CD? Szkoda gadać. Dobra ja już kończę z Tobą dyskusje, a i powodzenia ze znalezieniem teamu, chyba jedynie jakieś małolaty będą chciały się z Tobą strzelać.... tylko ciekawe co zrobią ich rodzicie jak zobaczą rezultaty Twojego 600 fps na ciele "naszego kochanek syneczka". Pozdrawiam serdecznie, Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Misiek wiesz ile i jaka to moc 600fps? Link to post Share on other sites
homilian Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Kup wiatrówkę, przynajmniej terminatorów będzie mniej. Link to post Share on other sites
Didi Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Kup wiatrówkę, przynajmniej terminatorów będzie mniej. Nie doczytałeś? 3. Z wiatrówką bawię się już ponad 3lata i jakoś z 30m w tarcze która jest wielkości opakowania na CD trafiam Link to post Share on other sites
homilian Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 No i dobrze, nie będzie przynajmniej miał problemu z trafieniem uciekającego delikwenta. Link to post Share on other sites
Didi Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 No i dobrze, nie będzie przynajmniej miał problemu z trafieniem uciekającego delikwenta. Tak, tak. A potem będą tematy na forum, że coraz więcej maniaków w szpitalu, bo niejaki Wasilij Grigorjewicz Zajcew (czyt. MisiekZabójca) lata po lesie i zdejmuje każdego ze swojej 600 FPS-owej snajperki jak kaczki. Link to post Share on other sites
homilian Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Więcej tematów na forum = więcej możliwości nabicia postów :F Link to post Share on other sites
Didi Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Więcej tematów na forum = więcej możliwości nabicia postów :F Jakich postów? O co Ci chodzi? Link to post Share on other sites
Nath Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 (edited) 1. Gratulacje dla tej osoby która strzeliła ci w twarz , może nie było to celowe ale raczej celuje się poniżej głowy ( klata , nogi ). Sam zauważyłeś że "raczej" celuje się w okolice klatki piersiowej. Nikt raczej nie strzela drugiej osobie w głowę specjalnie (choć są takie sytuacje, np. głowa wystająca z okopu). Jednakże postrzały w twarz/głowę są nieuniknione (choćby przypadkowe) i lepiej nie wygarnąć komuś w papę z 600fps. 2. Ze snajperką raczej nie będę " latał " tylko czaił się gdzieś między krzakami aby upolować parę ludzi. Rozumiem że bez snajpy nie można się czaić? Cholera muszę powiedzieć mojej ekipie, od czterech lat strzelamy się nie tak jak trzeba o_O. 3. Z wiatrówką bawię się już ponad 3lata i jakoś z 30m w tarcze która jest wielkości opakowania na CD trafiam. I czego to dowodzi? Ja ze swoich replik też trafiam w cel wielkości pudełka na cd z 30 metrów, choć żadnej z nich nie mam dłużej niż rok. ( z resztą czekając na kogoś będę miał obok siebie położoną klamkę w razie czego :) Śmiem wątpić. Chcesz wszystko zrobić "po taniości" więc i na sensowną boczną będzie ci pewnie żal "parę" złotych. Dam radę wbić 600fps tej M24 ? Będę się modlił, bo nie daj Boże w niebiosach kiedyś się spotkamy na jakimś zlocie, żebyś nie dał rady. Uwierz nam, airsoft to nie couter strike, to nie call of duty, tutaj nie trzeba snajpera z "awuemkom" żeby "wymiatać". Ja mając 420fps uważam że to sporo. To prędkość która może spokojnie wybijać zęby i ładować kulki pod skórę. Przejdź się na jakąś strzelankę i daj się postrzelić z tych 400fps z odległości 20-30 kroków. Może da ci to jakiś punkt odniesienia i zmądrzejesz. Edited March 27, 2011 by Nath Link to post Share on other sites
Recommended Posts