Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Złóż to sam, czyli FA-MAS F1 krok po kroku.

Recommended Posts

Witam,

Tydzień temu przybył do mnie używany FAMAS produkcji TM.

Po krótkim przestrzelaniu doszedłem do wniosku, że coś leży mu na duszy. Co prawda wszystko grało, karabin grzał na semi i auto. Nie było z nim problemów prócz tego jednego : kilka kulek sięgało granicy 40 m i cieszyło oko celnością, reszta spadała gdzieś na 15metr.

Jako technik-amator wziąłem się za śrubokręt, podejrzewając HU. Dogrzebałem się do niego i... jest w p**przonym, dobrym stanie. Nawet gumka

nie wygląda na zużytą.

Zacząłem skręcać... No i to ten martwy punkt. GB, oczywiście nie ruszony, przestał strzelać. Prędzej szlag mnie trafi, niż sam to zrobię, dlatego proszę o jakąś radę

: )

Mogę dostarczyć fotki, których narobiłem już w pierony.

Dlaczego GB v.1 nagle przestaje działać? (czasem udaje mi się z niego wydusić pojedynczy strzał)

Pozdrawiam,

Łukasz

GB nie rozkręcałeś a przestało działać? Posprawdzaj styki. Zobacz czy nie jest to może mechaniczne uszkodzenie kostki. V1 jest proste. Ewentualnie batka. Słyszysz jak silnik się kręci a tłok się nie rusza? To by znaczyło, że coś jest nie halo w środku.

Edited by painball