MarteQ Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Witam, posiadam dwuletnią spr'kę NOD2. W broni wszystko było niezłe aż do czasu, po włożeniu baterii, kable strasznie się grzeją, są miękkie. Broń traci na mocy, inny dźwięk strzału itp. Mam częste problemy z zacięciem się tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Witam, posiadam dwuletnią spr'kę NOD2. Nie NOD2, tylko MOD2 jak już :icon_razz2: Chcesz mi powiedzieć, że podpinasz batkę do kabli, a nie naciskasz na spust i kable się zaczynają się grzać? Quote Link to post Share on other sites
MarteQ Posted March 24, 2011 Author Report Share Posted March 24, 2011 Youdash - Chodziło mi o to, że forum cieszy się zajebistością, więc powinni pomagać ludziom. Wiem, że MOD2 ale na pudełku pisze NOD2 ; D Grzeje mi się po kilku strzałach, głównie wtyk a kable się miękkie robią. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Trzeba wszystko ładnie wyczyścić, wymienić smary, wypodkładkować, ogólnie zrobić przegląd. Raczej nic się nie rozwaliło skoro strzela. Grzebałeś coś przy replice? Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 (edited) a ja się zlituję nad biedactwem :icon_biggrin: a grzebałeś w GB? mogłeś podkładki pomieszać i teraz ciężko mu (silnikowi) ciągnąć. Jakie masz styczki? tamiya? Jak tak to wymnień se na deansy (T konektory) i zobacz czy nie masz uszkodocych kabli, bo moze gdzieś się jeszcze zwarcie robi. Edited March 24, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Zobacz jeszcze czy nie masz przepalonych styków. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 a jak masz dostęp to jeszcze przez ruszaniem wszystkiego zmierz opór elektryczny całego obwodu. to ci odrazu powie w jakim stanie masz silnik i styki. jeśli masz opór wiekszy niż 4 ohmy to już się bój tego co w środku zobaczysz (tylko najpierw zmież jaki masz opórsamego użądzenia i odejmij od tego co ci pokaże podpięty w replike) Quote Link to post Share on other sites
MarteQ Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 Problem rozwiązany, był rozwalony tłok. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts