kogut1993 Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Witam od jakiś 2 miesięcy jestem posiadaczem m4 G&P. Dotychczas magazynek działał wyśmienicie. Teraz wogóle nie podaje kulek. Gdy się go naładuje, sprężyna po prostu się zacina, po stuknięciu się odcina ale tylko na chwile. Co może być tego powodem? Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Choć raz przesmarowałeś ten magazynek olejem silikonowym? Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Też mam takie magazynki i też miałem ten problem. Włożyłem je do gorącej wody z płynem do mycia naczyń (takim, który rozpuszcza tłuszcz) i trząsłem przez minutę. Potem odpuszczenie reszty wody i położenie na gorący kaloryfer. Na koniec mała porcja smaru. Co ciekawe pomogło... już tylko ostatnie pięć kulek zostaje (pewnie dlatego, że to Mid-Cap). Quote Link to post Share on other sites
kogut1993 Posted March 23, 2011 Author Report Share Posted March 23, 2011 Smarowałem, rozkręcałem, przeczyszczałem ale to nic nie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Aztek_pl - to, że Ci zostaje ostatnie 5 kulek to jest akurat normalne z magazynkach Mid-, i low-cap. Jak macie nowe magazynki Midy albo Lowy to musicie robić tak: Ładować po 10 kulek i zwolnić maga, aż dojdziecie do końca. Można przesmarować jeszcze go dodatkowo :) Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Miałem tak samo w midach od Magpula. Zacinki zpowodowane były zakurzonymi kulkami. Kulki na strzelanke wsypywałem do "skarpety" żeby nie chałasowały w lesie. Podczas biegnia kulki elektryzowały się i oblepiały się kurzem. Najlepiej kulki przechowywć w plastikowych butelkach, ponieważ woreczki w których są kulki sprzedawane mają otwory wentylacyjne i też mogą zassać kurz. Quote Link to post Share on other sites
piotrekbajor Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 miałem ten sam problem musisz rozkręcic maga wymienić spręzyne najprawdopodobniej pękła przesmarowac i skręcic powinno działac Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts