mati9714 Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 (edited) Właśnie kupiłem ładowarkę Imax b6 i mam taki problem jak naładować baterie li-po 7.4v? Niestety nie posiadam polskiej instrukcji. Edited March 25, 2011 by mati9714 Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 poszukaj na :google: :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 (edited) Masz tu instrukcję: http://members.multimania.co.uk/interelektronik/e_station_bc6_polska_wersja_instrukcji.pdf Edited March 25, 2011 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
mati9714 Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 Wszystko już ustawiłem przyciskam przycisk start przez 3 sekundy i pojawia misie na ekranie ładowarki coś takiego BATTERY CHECK... LOW VOLTAGE Niemoge znaleśc tego w instrukcji i niewiem co mam zrobić? Quote Link to post Share on other sites
mati9714 Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 problem rozwiązany Quote Link to post Share on other sites
jazoonn Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 (edited) Napięcie na batce/jednym z ogniw spadło poniżej dopuszczalnego poziomu. Sprawdź miernikiem napięcia na celach przez gniazdo balansera. Jeżeli to będzie ten problem to pozostaje podładowanie pojedynczo ogniw do wymaganego poziomu. Z tym że sprawa jest nieco niebiezpieczna i delikatna więc to opcja w ostateczności. A na początek proponuję podejść do jakiegoś sklepu RC i poprosić o pomoc oni zrobią to fachowo i będzie git. No chyba że masz pecha i pakiet jest nie do uratowania. Trochęsię spuźniłem :) mati na czym polegał problem ???? czyżby odwrotnie podłączone kabelki ? :) Edited March 25, 2011 by jazoonn Quote Link to post Share on other sites
mati9714 Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 wszystko było dobrze podłączone ustawiłem w ładowarce LiPo CHARGE troch podładowałem a potem LiPo BALANCE i wszystko jest już dobrze Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts