kacper111 Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Co zmienić w HK 416 BOYI, aby przerobić go na para-snajperkę? (gearbox ma metalowy, a komorę hop siup plastik...) jeżeli jest już taki temat proszę o podanie linka :) Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 (edited) Komora na KA/TM/CA, guma na Systeme, precka tez na Systeme, jak masz więcej kasy to KM/Promyk/PDI, spring, tłok np. żółty CA, zębatki. Edited March 25, 2011 by MarinesPL Quote Link to post Share on other sites
wolki89 Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Z tego snajpy nie zrobisz, z wyborowym też będzie bardzo ciężko. Ale jeżeli na upartego to: Precka Guma HOP SIUPA na guardera albo systeme Komore HU Może jeszcze tłok, prowadnice, sprężyn lub uszczelnić układ. Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 (edited) Wymieniłem gumkę na systemy lub guadera (już nie pamiętam) czarną i na kulkach 0.25 grama mam zasięg 25 m. (po tych 25 metrach kulka spada na ziemię) Czy to normalne jeżeli karabin ma 370 fps? (facet podawał że 420 ale jakoś na opisie jest 370) Edited March 25, 2011 by kacper111 Quote Link to post Share on other sites
spartanaqa Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 (edited) Wymieniłem gumkę na systemy czarną i na kulkach 0.25 grama mam zasięg 25 m. (po tych 25 metrach kulka spada na ziemię) Czy to normalne jeżeli karabin ma 370 fps? (facet podawał że 420 ale jakoś na opisie jest 370) Nie - przed wymianą wszystko hulało dobrze? Sprawdź czy powietrze nie ucieka ci komorą, zatkaj otwory w komorze i dmuchnij w drugi koniec lufy - jeśli ucieka powietrze to zrób teflon fixa. Tylko gumkę wymieniałeś? edit: może wypadł tobie dystanser podczas wyjmowania lufy z komory, hu wogóle kręci? Edited March 25, 2011 by screw Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Nie potrafisz dobrze wymienić gumki hop up a chcesz się brać za tuning gearboxa? hahahaha Pseudoserwisanci którzy nigdy nie widzieli na oczy zestawu ftk proszę się nie wypowiadać. Gumka hu systema, komora guarder/ka, lufa minimalnie systema. Bore up, zębatki helikalne, nowy tłok do tychże zębów. Silnik do wywalenia, wstawienie elementa torque. M130 lub więcej w zależności od wymagań i tylko patrzeć jak szkielet gearboxa pęka :D Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 (edited) mam takie głupie pytanie jak rozłożyć tego hk bo gumkę wymienili m w serwisie? dodam iż wybiłem gruby pin koł selektora ognia nieważne już mi się udało Edited March 25, 2011 by kacper111 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts