Andreas Jacques Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 (edited) Nurtuje mnie myśl, czy nie kupić sobie "taniej sprężyny" żeby poćwiczyć strzelanie, po prostu ćwiczyć. Nie chodzi tu o grę, tylko o postrzelanie sobie do celu. Czy najtańsza "pseudo-snajperka" np. MB03 Well'a nada się do TRENINGU w strzelaniu do celu? Mi chodzi tylko o zabawę. Żeby sobie postrzelać kulkami, i tyle. Za jakieś 2-3 lata planowałbym kupić już porządną snajperkę, taką nie za 1000zł, tylko trochę droższą. #Kazik Mi chodzi o trening, nie o grę jak już pisałem. Pytam czy starczy żeby potrenować początki strzelania do "ciała" ze styropianu czy ew. puszek. Edited March 26, 2011 by Andreas Jacques Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Na forum można trochę się naczytać o tanich snajperkach i nie są to dobre opinie ;) Ta którą wymieniłeś ma skuteczny zasięg (z tego co kojarze) 45m, a i tak nie wiadomo bo chińczyki to loteria. Lepiej kupić sobie jakiegoś springa Mp5/m16 bo mają taki sam zasięg, a więcej z nimi zabawy. Chociaż jeśli wiesz, że chcesz być tylko snajperem i niczym innym to lepiej nie tracić tych 200zł tylko zbierać na coś pożądnego. Oczywiście jest to tylko moja opinia... Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Do strzelania do celu są wiatrówki. A jak ćwiczyć w celu lepszych osiągów w ASG to tą repliką którą używasz również na strzelance. Takie moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 Akurat nie chodzę na strzelanki bo nie mam JESZCZE karabinku. Planowałem być tym pseudo snajperem, tylko że kasy mam mało. Za 2-3 lata powinienem uzbierać tyle, aby kupić porządną snajperkę. Pytam czy ta "pseudo snajpa" nada się na strzelanie w puszki. Nie mówcie mi o wiatrówkach, bo śrut droższy jak te kulki :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Andreas Jacques zacznij od treningu teoretycznego. Od terenoznawstwa, sposobów maskowania, przedewszystkim cierpliwości. Potem weż się za to co w przypadku snajpera jest najciekawsze czyli matematykę. Do tego czasu uzbierasz kasy na konkretną replikę i zacznie się dzurawienie styropianu z sensownym skupieniem i na sensowną odległośc. natomiast jeżeli chcesz sobie postrzelać do celu to rzeczywiście sensowniejszym rozwiązaniem niż tania replika snajperki będzie wiatrówka. Bo to i tańsza i celniejsza i na większe odległości się da postrzelać. a jeżeli ci nie szkoda kasy na kupowanie takiej repliki to rzeczywiście któryś z Welli będzie najsensowniejszy Ps bo śrut droższy jak te kulki :) gówno prawda ceny kulek i śrutu są porównywalne, no chyba że chcesz wydawać kasę na sortowany śrut dla przykładu ja najczęściej strzelam ze słowackiego śrutu za 3,90 za paczkę 500 sztuk (czyli 39 zeta za sztuk 5000) pokaż mi paczkę 5000 kulek za taką cenę Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 (edited) @Arend No ok. Myliłem się. Śrut może i jest tańszy. Tylko konsekwencje z używania śrutu - co jak dostanie ktoś śrutem, a kulką. Śrutem będzie baaardzo wielki siniak, a jak nie to broń Panie Boże, rana. #Edit No to jednak chyba kupię sobie wiatrówkę ;] Edited March 26, 2011 by Andreas Jacques Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 @ Arend ;] 5000 kuleczek 0.2 Guardera na specshopie ;] Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Lepiej kupić sobie jakiegoś springa Mp5/m16 bo mają taki sam zasięg, a więcej z nimi zabawy. tutaj się nie zgodzę ;) byłem w posiadaniu bodaj mb002, kupionym za 130zł od znajomego, w celu pozabijania puszek czterotaktem. Nie, nie próbowałem się nim strzelac, ale wiadomo, jak wysztkie te filmy i gry działają na człowieka :) Przeładowanie nawet takiego zamka jest przyjemne ;p Z resztą, posiadałem już wtedy "dorosłą" replikę. Ogólnie, trafił mi się średni model, kulki niosło na 35-40m. Po rozwaleniu nieskończoności kartonów, puszek, kartek itd. sprzedałem po trzech miesiącach. Za tą samą cenę ;) pozdrawiam ps. do strzelanek (gdyby ci się jednak zachciało) to nie myśl. Konfrontacja z byle jakim AEGiem nie skończy się dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts