marasek120 Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Cześć pisze do was z tym , że chciał bym pomalować replike na cos w tego typu: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/115599 ale ja mam ak47 niewiem jak to zrobić i gdzie mozna kupic takie farby :) z G óry dzięki Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Farby Montana Gold lub modelarskie Humbrole. Ja malowałem NFM'ami i jest gut. Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Modelarskie Humbrole? Napisz jakie dokładnie. Mam kilka farbek modelarskich (Hubrol, P3, Citadel) i z ciekawości przed chwilą przejechałem trochę po wszystkich materiałach jakie są w replice L85 (stal, ZnAl, guma, plastik chwytów) - żadna z nich się nie trzyma dłużej niż do pierwszego obtarcia ręką. Quote Link to post Share on other sites
Petka223 Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Polecam osobiscie Montany Gold ;) Najlepsze z ciśnień pod względem Montan ... No i oczywiscie odpowiednie koncówki ;) Jak masz trochę kasy to Calligraphy (Dosyć dokładna ale duże ciśnienie... Szybko żre farbe) Ogólnie jak kupujesz w mieście to podpytaj się sprzedawców ;) nie ma co lecieć na podstawowych capach jak dużo lepsze kosztuja 1zł... Montany są często wykorzystywane do malowania replik i wszystkiego wokół ... Uważane za jedne z lepszych przez Grafficiarzy ;P Także Montana Gold lub Black ... I lecisz;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts