rafcio21 Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Witam! Potrzebowałbym zdobyć, wykonać, whatever sprężynkę dociskającą HU do gearboxa w M14. Może to być jakakolwiek sprężyna o średnicy zewnętrzej lufy (+/-). Nakłada się ją przed hopka a lufę zewnętrzną i dociska. Może to być jakakolwiek sprężyna, byleby była w miarę długa z możliwością skrócenia. Z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 (edited) Jeśli chodzi Ci o to o czym myśle... To ja w tym celu używam sprężyny z taniego pistoletu sprężynowego z kiosku za 5pln. Edited April 5, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Augi w stocku maja cos takiego ... Zamiast przyciskac sprezyna - lepiej jest przyciskac miedzy body a komora hopa (musi byc jednoczesciowa). Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted April 6, 2011 Author Report Share Posted April 6, 2011 Augi w stocku maja cos takiego ... Zamiast przyciskac sprezyna - lepiej jest przyciskac miedzy body a komora hopa (musi byc jednoczesciowa). A widziałeś jak wygląda M14 od środka? Tam po prostu się tak nie da. Trzeba dociskać HU do gearboxa sprężyną opartą o lufę zewnętrzną i owinietą wokół lufy wewnętrznej (tam jest fragment lufy wewn., który nie jest osłonięty niczym i na niego nakłada się tą sprężynę) Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Zamiast sprezyny mozesz sprobowac z twarda guma. Ja kombinowalem z swinskiego ucha. Ogolnie nie zauwazylem ze to m14 a nie m16 ;) Tak jak kolega wyzej pisal springi z tanich pistoli czasem maja taka srednice. Albo z shotgunow. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 (edited) Specjalnie otworzyłem szufladę żeby pogrzebać i znalazłem jakąś sprężynę, właśnie z jakiejś plastikowej klamki z kiosku prawdopodobnie. Długa na 6cm i ze 2mm większej średnicy niż lufa wewnętrzna. Jak jesteś zainteresowany - pisz. Edited April 7, 2011 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts