brzozer Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 A ten prawdopodobnie nieletni ktoś (zdj. 52, 53, 54) grał bez okularów, czy to tylko złudzenie optyczne? Quote Link to post Share on other sites
Snajper666 Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Tak jak mówisz ma zdjęcie bez okularów ale czy grał bez nich to ja już nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
croos86 Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Na zdjęciach 19 i 20 ma okulary ale to nie zmienia faktu że za szybko się ich pozbył. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Panowie, to nie jest temat do dyskusji. Kolega ze zdjęcia miał okulary, ale w przerwie między rozgrywkami, przy samochodach, zdjął je na moment. I zapomniał założyć, ciapa jedna, idąc grać. Kupie starych wyjadaczy zdarzyło mi się przypominać, żeby założyli szkło na twarz - bo zapominają (fakt, z reguły mają szkło na kapeluszu czy na kamizelce, kolega ze zdjęcia odłożył je na ziemię i zapomniał). Połapał się, jak zaczęła się gra, założył czerwoną szmatę na głowę i pilnował twarzy. Potem pomagałem mu szukać okularów. Trochę dziwne, że nikt z jego kolegów (broniących się w tym samym rejonie) nie zauważył. Ale pewnie patrzyli na nas, atakujących, a nie na siebie nawzajem. Tak, jest to naruszenie zasad bezpieczeństwa. Tak, jest to przypadek głupoty na polu gry. Ale nie było to celowe, więc nie róbmy może z igły wideł? Quote Link to post Share on other sites
PiPES Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Mi się raz zdarzyło ruszyć do boju w szkłach korekcyjnych. Na moje szczęście jeszcze przeciwnik był daleko i idąc zorientowałem się, że nie te okulary mam co trzeba i się wróciłem :P Quote Link to post Share on other sites
brzozer Posted April 7, 2011 Author Report Share Posted April 7, 2011 Errhile nikt przecież nie robi igłów z widłów :) Zapytawszy gdyż bywszy ciekawszy Quote Link to post Share on other sites
Ulti Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 tak zapomniałem ich ze sobą wziąść zostawiłem je przy parkingu. Wiem jest to podstawowa zasada, ale szczerze mówiąc "nie czułem" , że ich nie mam. P.S wiem także , że to był wielki błąd , ale odrazu zszedłem z pola .. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Najlepiej jest okularow nigdy nie zdejmowac, nawet na respach. Oczywiscie trzeba kupic sobie jakies konkretne - tak zeby ci nie przeszkadzaly ani zbytnio nie parowaly. My juz widzielismy jak wyglada podbite oko kulka- bo ktos zdjal na chwile okulary w czasie walki ;) Mial farta ze trafiony zostal 2 cm pod oko. Widok niezapomniany, mina kolesia tez. Siniak na 3 cm dookola. Pamietam jak przebijalem kulkami plyty wiorowe ... mozna sobie wyobrazic gdzie zatrzyma sie kulka jak trafi w oko. Ale spokojnie Ulti - wazne ze nic sie nie stalo. Quote Link to post Share on other sites
croos86 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Ja osobiście nigdy nie zapomniałem założyć ochrony oczu i nie wyobrażam sobie że mógłbym zapomniec. Wiadomo że każdemu może się zdarzyć(tym bardziej osobie młodej lub po prostu świeżej) ale przecież nikt nikomu nie chce dać od razu dożywotniego bana na strzelanki w szczecinie, naszym obowiązkiem jest zwracanie na to uwagi, nawet jeśli jest już po fakcie. Dzieki temu że brzozer założył temat, jestem prawie pewien że kolega Ulti nigdy już nie zapomni o goglach. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Croos, mnie też nie - przynajmniej odkąd pamięcią sięgam. Głównie dlatego, że od paru lat mam ochronę oczu zintegrowaną ze szkłami korekcyjnymi, i bez tego aparatu g... bym, eee... wykrywał ewentualnie węchem ;-) Ale naprawdę napominałem już kupę ludzi, w tym takich, którzy strzelają się od lat. Po prostu trzeba przypominać. I tyle :cool: Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 A jak ludzie dodatkowo mają bardzo dobre okulary, to czasami zapominają, że mają je na sobie, albo że ich na sobie nie mają ;) Ludzka rzecze, zapomnieć. Quote Link to post Share on other sites
croos86 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Po prostu trzeba przypominać. I tyle :cool: No i właśnie o to mi chodziło. :-) A jak ludzie dodatkowo mają bardzo dobre okulary, to czasami zapominają, że mają je na sobie, albo że ich na sobie nie mają ;) Ludzka rzecze, zapomnieć. A jak bym skakał 10 lat ze spadochronem i zawsze byłoby wszystko w porządku i nagle przez rutyne zapomniałbym spadochronu? Wiem że to ciężko porównywać ale... Ludzka rzecze, zapomnieć Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Nie udało by Ci się, bo sam sprawdzasz sprzęt i dodatkowo druga osoba, to robi ;P Inny przykład. Quote Link to post Share on other sites
croos86 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Nie udało by Ci się, bo sam sprawdzasz sprzęt i dodatkowo druga osoba, to robi ;P Inny przykład. Rodzio Napisałem że ciężko to porównywać. Dałem ostry przykład żeby wszyscy zrozumieli o co chodzi. A ty mi nóż w plecy. Ale dobra Dwóch doświadczonych i dobrze wyszkolonych zołnieży na polu walki pierwszy: osłaniaj mnie drugi: dobra pierwszy: dlaczego mnie nie osłaniałeś (wyszeptał konając) drugi: zapomniałem że mam pusty magazynek. Ludzka rzecz, zapomnieć. Quote Link to post Share on other sites
brzozer Posted April 8, 2011 Author Report Share Posted April 8, 2011 Ahhhhhaaahha i znowu wtopa. Wyszkoleni żołnierze tak nie robią :P btw nie ja założyłem temat, został wydzielony. A sam się przyznam, że na poprzednim panzerze zapomniałem okularów z respa zabrać i polazłem bez :) Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Kamieniami go! Quote Link to post Share on other sites
bijacz Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Kamieniami go! Wybacz, ale musze: DUUUUUAAJ KAMIENJA! Quote Link to post Share on other sites
croos86 Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Chodziło mi tylko o to że ochrona oczu to sprawa naszego zdrowia. Idąc się strzelać oczywiste jest to że zakładamy gogle lub okulary ochronne i o tym nie wolno nam zapominać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts