engray Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Witajcie! Co myślicie o tym modelu: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/bi-3381m_full_metal_boyi-2630.html ? Lepiej brać to czy od firmy APS? Na forum nie znalazłem nic konkretnego o tym modelu. Czy firma BOYI jest dobra? Czy kolba jest wytrzymała. Proszę o wypowiedzi właścicieli karabinu :) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 (edited) Wszystko na forum jest. To i to szit. Lepiej Cyma. Edited April 19, 2011 by Didizip Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 APS też nie bierz, jeszcze większe g*wno. Czemu niby pytasz ,,czy kolba bedzie wytrzymała''? Jak nikomu nie przywalisz to nic sie nie stanie... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Coś słabo szukałes : http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/63291-m16a4-bi-5581m-boyidboys/page__hl__bi-3381m Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Mam taką aktualnie na sprzedaż za 300zł ,półtoraroczną (+3 hicapy). Mimo, iż chcę się jej jak najszybciej pozbyć, to ozłacać jej nie mam zamiaru ;) Byłem szczęśliwym użytkownikiem cm.028, więc mam punkt odniesienia. Jeśli chodzi o wygląd i wytrzymałość, sztywność i precyzję wykonania body, Dboyi bije cymę na głowę (trzeba jednak wziąć pod uwagę, że M4A1 SIR jest droższe niemalże 2 razy od AK47). Jeśli chodzi jednak o kulturę pracy gearboxa, zasięg, celność... no cóż, M4 zostaje o dobre 10 - 15 metrów w tyle. Po prostu stockowa gumka do niczego się nie nadaje, pomimo regulacji nie można ujrzeć typowej dla replik posiadających system hop-up fazy lotu kulki, a to dzięki niej uzyskuje się dobre 10-20 metrów zasięgu. Kulka leci prosto tylko dzięki pędowi, po czym wbija się w glebę ;| Jeśli chodzi o usterki, to mój egzemplarz Dboyia prezentował się następująco: - przez okrąglutki rok nie było żadnych problemów, ładnie śmigał - po zamontowaniu baterii LiPo 11,1V (pomimo zadziałania bezpiecznika!) oryginalny silnik spalił się :D został on wymieniony na dużo wydajniejszy JG III gen. - daje on sporo większego ROFa, no i przy okazji praca na LiPolku mu nie szkodzi ;) - po przekrzywieniu się osi jednej z zębatek gearbox co chwile blokował się (zębatki jednak nie ulegały uszkodzeniu) wadliwa zębatka została wymieniona na zapożyczoną z m16 JG III gen. - ostatnimi czasy rozchwiało się gniazdo magazynka do tego stopnia, że dla zachowania FPSów na poziomie ~380 magazynek musiał być odpychany ręką. W przeciwnym wypadku FPSy spadały do 250 ,ograniczając tym samym zasięg repliki do 30 metrów. Wystarczyła niewielka korekta ustawienia komory hop-up (przy pomocy papierka i super glue ;D), aby zminimalizować praktycznie do zera chwiania się magazynka. Mam taką myśl: replika ta nie jest warta aż 615zł, kiedy np AKM od cymy na gunfire.pl dostępny jest za 650zł. Jeśli jednak uparłeś się na eMkę od Dboyia, służę pomocą, replika jest sprawna i gotowa do oddania w cudze ręce ^^ Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Niezła taka replika, raz 380 fps, a jak do CQB to spada do 280 :D Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Rozwiązanie lepsze niż ten z Systemy PTW, czy dwudzielny ICS! Quote Link to post Share on other sites
engray Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 (edited) Hej, dzięki za pomoc. Wprawdzie to kolega chce coś kupić (ja mam giete od cymy :]) a on stwierdził, że nie podoba mu się kałach. Znacie coś godnego polecenia (oprócz gietki, ją w ostateczności)? Co myślicie o tym (mi się nie podoba, ale jemu może): http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/xr-8_gen_iii-grey_src-2140.html Edit: Ok, znalazłem informacje o tym XM8, więc jak coś to powyższego pytania nie zadałem. Ale jednak jeśli jakiś właściciel chciałby się podzielić informacjami o XM8 to sie nie obrażę :icon_biggrin: Edited April 19, 2011 by engray Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts