Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika do CQB i lasu - do 360 fps

Recommended Posts

Witajcie!

Poszukuję repliki do CQB i lasu do 360 fps'ów (regulacje teamu'u). Chciałbym żeby replika była w miarę krótka i bezawaryjna. Jestem fanem karabinów M4, także takie M4 CQB bardzo mi się podoba. Z uwagi na to że nie będę poddawał repliki tunningowi mam pytanie czy takie firmy jak Boyi na przykład byłyby dobre (oczywiście w nich będę musiał zamontować słabszą sprężynę żeby uzyskać te 360 fps)?

Pozdrawiam,

Philm

No ja posiadam eMke cqbr boyi'a, dużo z niej nie strzelałem więc o awaryjności może się nie będę wypowiadał ale jeżeli chodzi o moc repliki i jej przydatność do cqb i lasu to mogę trochę napisać. Więc tak, moja ma ok. 400 fps ( nie mierzone ale powinno być ) do lasu wystarcza spokojnie, ma zasięg większy niż np. giety jg i z celnością też nie ma problemu, lecz jeżeli włożyłbyś sprężynę dającą ok 360 fps no to zasięg na pewno by znacznie spadł, wtedy przydało by się zabrać za hu i lufę. A jeżeli chodzi o cqb to też się sprawdza lecz te 400 fps może być nie akceptowalne na niektórych strzelankach (albo tak jak w Twoim przypadku przez regulacje teamu ) więc musiałbyś wtedy zmieniać sprężynę, poza tym replika jak najbardziej nadaje się do cqb.

Więc jeżeli musisz mieć te 360 fps bez grzebania w replice no to tak jak pisał you-dash, giety jg albo coś cymy.

Edited by Tona

Jezeli ma być i do lasu i do budynków to moim zdaniem masz tylko trzy mozliwości: P90, AK74UN albo KAC PDW. Reszta będzie się bardziej nadawała do lasu niz do budynku z racji długości (ciężko się będzie składać w dzwiach i na rogach). MP5K/PDW będzie się słabo sprawował w warunkach leśnych z racji krótkiej lufy (szczególnie dla założonych 360fps)

ps

Oczywiście bym zapomniał o całej rodzinie długich MP5 i UMP które w budynkach będż równie składne co wcześniej proponowane repliki i i dobrze sobie będą radziły w lesie.

Niebędę ci wskazywał jakich dokładnie modeli replik szukać ale odeślę Cię do działu technicznego gdzie znajdziesz ogromną ilość materiału do czytania i zastanawiania się.

Miłej lektury i równie miłej zabawy

Arend