Tirisval Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Witam , jestem zielony w tych sprawach i dopiero zaczynam przygodę z air softem . Nie wiem czy taki temat już był , aczkolwiek takowego nie znalazłem . Więc tak ,co tu dużo pisać chodzi mi o dobranie odpowiedniej repliki cenowo max do 600 zł (od razu mówię że ten temat http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/20996-jaka-replika-do-600-zl/ przepatrzyłem jak i przeglądnąłem inne tematy na forum, ale jak widać nie dowiedziałem się tego czego chciałem wiec założyłem nowy), interesuje mnie raczej nowy sprzęt niż używany . Zależy mi także na replice , która byłaby dobra do strzelania się w lesie jak i w budynkach , no i wiadomo jak chyba każdego tak i mnie interesują repliki jak najmniej awaryjne z powodu rzecz jasna kosztów i nie potrzebnych nerwów bo przecież w tym wszystkim chodzi o dobrą zabawę :P hehe podkreślam żeby były to repliki najlepiej w minimum 80% zrobione z metalu bo wiadomo plastik mówi sam za siebie . Znalazłem 1 którą polecił mi znajomy , ale opinia jednej osoby nic nie znaczy , chciałbym dowiedzieć się co wy o niej myślicie , a może ktoś miał już z nią styczność tym lepiej mógłby opisać wrażenia . Wiec proszę najlepiej wypowiedzieć się na temat tej repliki, którą przedstawiłem jak i dać jakieś swoje propozycje najlepiej z linkiem do dobrego sklepu z tą właśnie wskazaną przez was repliką. Replika która wskazałem wyżej: http://www.militaria.pl/action_sport_games/pistolet_maszynowy_aeg_b_t_mp5a5_%2815912%29_p5709.xml Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. P.S. Jeżeli ktoś nie ma ochoty pomóc , to proszę się nie wypowiadać w tym temacie . Nie potrzebuję odpowiedzi typu "od czego jest wujek google" i tym podobnych, proszę o wypowiedzi osoby, które mają naprawdę jakiekolwiek pojęcie o replikach tym bardziej o tych które wytypują . Quote Link to post Share on other sites
Tirisval Posted April 27, 2011 Author Report Share Posted April 27, 2011 up Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Cyma 0.41+słabsza sprężyna Z tym, że minimalnie przekracza Twój budżet. Możesz też zastanowić się nad g36c cymy, tylko akurat dziwnym trafem* replika ta ma body z plastiku... Ewentualnie mp5k lub mp5k-pdw (również cymy) Te akurat mieszczą się w 600zł. *zgadnij dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
engray Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 (edited) Możesz też zastanowić się nad g36c cymy, tylko akurat dziwnym trafem* replika ta ma body z plastiku... Potwierdzam, plastik w większości, lecz jeśli nie będziesz nią rzucać, skakać po niej, itd. nic się nie stanie. Z resztą gdyby był metalowy, to ważyłby dużo więcej. No ale jeśli koniecznie chcesz full metal, to tę gietę odradzam, ponieważ większość to plastik :biggrin: EDIT: No i odpuść sobie ten sklep. Edited April 27, 2011 by engray Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 (edited) Potwierdzam, plastik w większości, lecz jeśli nie będziesz nią rzucać, skakać po niej, itd. nic się nie stanie. Z resztą gdyby był metalowy, to ważyłby dużo więcej. No ale jeśli koniecznie chcesz full metal, to tę gietę odradzam, ponieważ większość to plastik :biggrin: EDIT: No i odpuść sobie ten sklep. :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: Sory, ale nie mogłem się powstrzymać ;) Edited April 27, 2011 by Didizip Quote Link to post Share on other sites
engray Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Rozumiem, śmiech to zdrowie, jeśli napisałem coś głupiego, wartego wyśmiania, napisz dokładnie, ponieważ sam nie dostrzegam śmieszności mojej wypowiedzi. Chciałem tylko (jako właściciel cm 003) powiedzieć coś o jej wykonaniu i o tym, że plastikowe wykonanie nie jest w każdym wypadku złe. Ale jeśli to było głupie, to wybaczcie, nie będę już tak pisał. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 WSZYSTKIE G36 są z zewnątrz plastikowe, bo OSTRY ORYGINAŁ jest plastikowy. Quote Link to post Share on other sites
engray Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 No właśnie mi się też tak wydawało, ale nie chciałem tego pisać bo nie byłem pewien. No i przez to tak dziko to sformułowałem. Quote Link to post Share on other sites
Paramonov95 Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 (edited) Mnie bardziej smieszy to, że odradzasz zakupy na taiwangun.pl Edited April 27, 2011 by Paramonov95 Quote Link to post Share on other sites
engray Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Chodziło mi o militaria.pl :icon_eek2: To z tym sklepem pisałem do tego, który napisał ten temat. Do krakmanów nic nie mam! Świetny sklep (choć dystansera mi nie wymienili :/) Quote Link to post Share on other sites
Paramonov95 Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 To w takim razie zwracam honor. Quote Link to post Share on other sites
engray Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Spoko. Quote Link to post Share on other sites
Tirisval Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 Hmmm... no dzięki dzięki chłopaki , a tak swoją drogą co z militaria.pl jest nie tak??:P Co do tematu czekam na więcej odpowiedzi :D Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Na militaria.pl jest zwyczajnie drogo. Może cm.045? Quote Link to post Share on other sites
Tirisval Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 Aha... myślałem że chodzi o jakość produktów , nom fakt ceny nie są małe ale dużo osób kupuje tam sprzęt i opinie są zadowalające. Co do cm.045 , no fajny karabinek tylko zastanawiam się co ze składaną kolbą bo czytałem trochę o tym i dość dużo osób pisze że się zatrzask wyrabia i później nie trzyma dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Akurat w tej replice zatrzask jest stalowy. Quote Link to post Share on other sites
Tirisval Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 Aha , chyba że w ten sposób , ale poczekam jeszcze na inne propozycje. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Może mp5 galaxy albo rk01 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts