krossdh Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Witam. Mam problem z moim kałachem. Kałach strzelał normalnie, ale okablowanie słabo łączyło wiec postanowiłem je zmienić. Wymieniłem kable wszystko niby ok. Pojechałem się postrzelać a tu zoonk. kulki się blokują (tak jakby w komorze HU albo lufie), a nieraz wylatują ale na słabszą odległość niż kiedyś. No to na respie postanowiłem rozebrać szybko kałacha. Wyczyściłem komorę, lufę i złożyłem. kulki już się nie blokowały ale zasięg nadal był słaby w porównaniu do wcześniejszych osiągów. Po strzelance w domu postanowiłem rozebrać GB ponieważ myślałem ze może uszczelnienie gdzieś poszło na głowicy tłoka albo cylindra no ale okazało się wszystko OK. No to poskładałem GB i zauważyłem ze dysza jest lekko wykrzywiona do góry , tak jakby popychacz był gdzieś wygięty i kierował ją do góry. No ale złożyłem wszystko. Podpinam magazynek strzelam a tu zoonk. kulki nie wylatują, tylko przy serii około 10 strzałów wylatują jakieś 2 metry za lufę. wyciągnąłem magazynek by zobaczyć czy dysza sie porusza przy strzale no i wszystko działa tak jak powinno, a kulki nie wylatują ;/ Co się mogło stać? czy to może wina tego ze dysza była skrzywiona do góry czy to wina komory?? HELP :( Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Jak składałeś go to czy przypadkiem nie wywaliłeś dystansera z komory HU? Quote Link to post Share on other sites
krossdh Posted April 26, 2011 Author Report Share Posted April 26, 2011 Nie no co ty;] Wszystko dobrze poskładałem. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Objaw słabego zasięgu na to wskazuje. A zobacz czasem czy dysza nie jest pęknięta, albo nie odpadł jej jakiś kawałek. Quote Link to post Share on other sites
krossdh Posted April 26, 2011 Author Report Share Posted April 26, 2011 nie nic nie jest peknięte wszystko jak nowe tylko dysza wykrzywiona jest lekko do góry tak jakby popychacz był wygięty i ją ciągną do góry. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 nie nic nie jest peknięte wszystko jak nowe tylko dysza wykrzywiona jest lekko do góry tak jakby popychacz był wygięty i ją ciągną do góry. Przyglądałeś się dyszy na suchym strzale zerkając przez otwór od magazynka w komorze hopup czy cala się cofa i wysuwa do końca? Nie założyłeś przypadkiem odwrotnie cylindra? Quote Link to post Share on other sites
krossdh Posted May 2, 2011 Author Report Share Posted May 2, 2011 Dysza normalnie wysuwa się i chowa. Rozbiore caly GB jeszcze raz i zloze moze cos zle wskoczylo czy co... Quote Link to post Share on other sites
krossdh Posted May 3, 2011 Author Report Share Posted May 3, 2011 (edited) Dobra Kałach juz chodzi tak jak powinien ;) Rozebrałem GB wyczyściłem, nasmarowałem, popychacz naprostowałem, złożyłem wszystko i chodzi zaj*** ;) Temat do zamknięcia ;] Edited May 3, 2011 by krossdh Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts