kogut1993 Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Witam kupiłem sobie nowe buty firmy ARMEX. Niestety nie mogę wsadzić do nich swojej stopy;/ Mam o pół rozmiaru większe. Mój tato (wojskowy) mówi, że na początku zawsze tak jest. Ale nie mogę nawet do nich stopy włożyć. Czy jest jakiś sposób na to aby je jakoś rozciągnąć/rozchodzić? Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Są specjalne spraye "stretch it out". Przedstaw problem w obuwniczym to Ci pomogą. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Znając życie to ma jakieś józefy, których rozmiarówka z rozmiarówką realną nie ma nic wspólnego :F Kogut dla pewności zmierz długość wkładki tych butów i wkładkę z jakichś swoich butów. Quote Link to post Share on other sites
kogut1993 Posted May 2, 2011 Author Report Share Posted May 2, 2011 Problemem jest wysokie podbicie (tak to się zwie?) stopy. Co uniemożliwia mi wsunięcie stopy. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Rozwiąż sznurówki :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Gajdmen Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Posmaruj nogę smalcem, masłem lub olejem słonecznikowym. Mi pomaga... :P Quote Link to post Share on other sites
kogut1993 Posted May 3, 2011 Author Report Share Posted May 3, 2011 Mafo normalnie padłem.... Sznurówki wywaliłem w pierwszej kolejności. No nic będę musiał spróbować smalcu ^^ Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 A no właśnie - problem z podbiciem :D Trzeba kupować bardziej luźne buty w tym miejscu - wszelkie glano-podobne nie wejdą :> Quote Link to post Share on other sites
kogut1993 Posted May 3, 2011 Author Report Share Posted May 3, 2011 Po dzisiejszej "wojnie" buty jakoś wlazły. O dziwo nie było to takie ciężkie, sam się zdziwiłem ponieważ ostatnio nawet stopy nie mogłem włożyć. A dzisiaj jeden but wlazł bez problemów, z drugim było ciężej ale i tak wszedł. Wielkie dzięki wszystkim za porady. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts