Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Cm003 + madbull :)

Recommended Posts

Witam serdecznie :) przez ostatnie 2 dni udało mi się zlikwidować zęby w 2 tłokach :))

Z tego co wszyscy mówią Cm003 posiada ten sam gearbox co cm048, no i oczywiście dużo ludzi uważa że "to wytrzyma na lajcie m150". Zakupiłem sprężynę MadBull m130. Pierwsze co się rzuca w oczy to to że jest dłuższa o 1 cm od stockowej, może tak ma być a może nie, nie wiem, nie znam się.

Po zamontowaniu sprężyny przy 1 strzale tłok już się blokuje w tylnej pozycji :). Wydaje mi się że ta sprężyna faktycznie jest za długa:). Pierwszy tłok http://img215.imageshack.us/i/tokf.jpg/ długo nie wytrzymał :) w sumie to sam się "zwolnił" z blokady tracąc metalowy ząb. Drugi tłok trzymał się twardo i po zwolnieniu AR dało się strzelać :) po 10 strzałach dla pewności wymontowałem tłok żeby ocenić straty :D metalowy ząb jak i ząb tuż za nim stały się jednością :)

pytanie tu: za słabe tłoki? w sumie oba stockowe... za długa sprężyna i za mało miejsca żeby ją sprężyć ? po stracie / przesunięciu metalowego zęba o 2 mm w tył można było normalnie strzelać :)... a może coś ciekawszego macie :)

z góry dzięki za odpowiedź.

tiaaa :D kompletny stock ;)

przypominam że fabrycznie tam montowany jest m120 :) po przebiegu 4k kulek tłok był bez rysy :). Tylko krótszy ten m120 od m130 :(.

# szkielet gearboxa V.3 ze stalowymi łożyskami ślizgowymi 7mm ,

# wysokiej jakości okablowanie z włącznikiem prądu,

# wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem kulkowym,

# wzmocniona nylonowa doszczelniona głowica cylindra,

# ABS-owa dysza,

# nylonowa doszczelniona głowica tłoka,

# mosiężny cylinder typ 1,

# wzmocniony, nylonowy tłok z wewnętrzną tuleją,

# stalowy zatrzask przeciwpowrotny,

# stalowe zębatki

# silnik o zwiększonym momencie obrotowym

2 tłok wygląda lepiej bo w porę go wymontowałem :D

Graven: Czyli jednak może być za długa :D? ale ogólnie pytając się tu i tam to np. Guarder produkuje jeszcze dłuższe sprężyny.

Z kolegą chyba znaleźliśmy rozwiązanie :D czy to "# wzmocniony, nylonowy tłok z wewnętrzną tuleją," ta tulej ... on ma 1 cm długości :) a normalnie tłoku wkręcane są od wewnątrz ! a tu odwrotnie .. czyli po wyjęciu tulei sprężyna powinna mieć dość miejsca żeby się "sprężyć" i żeby tłok wystarczająco się cofnął :D

Edited by sarmon