AA__ Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 (edited) Ktore gogle wybrac? X1000 w wersji z podwojna szybka czy X500? Nie uzywam okularow. Zalezy mi przede wszystkim na braku parowania i aby dobrze wspolgrala z maska bat. Edited May 4, 2011 by AA__ Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 podwójna szyba jest lepsza z tego co wiem tzw thermal lens (redukuje parowanie jesli sie nie mylę... Quote Link to post Share on other sites
limak007 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Ja mam Bolle x500 i nigdy mi nie parowały (nawet zimą) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 W tym wypadku najsensowniejsze będą x800. X1000 też będą pasowały. Ale z x500 może być problem bo te maski lepiej współpracują z niskoprofilowymi goglami. Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted May 5, 2011 Author Report Share Posted May 5, 2011 Arend: Na korzysc x1000 przemawia brak lacznika po srodku (wzgledem x800) oraz podwojna szyba. Dzieki za skreslenie z listy x500 ;) Dla pewnosci ktos uzywa w/w gogli z maska druciana i moglby sie podzielic doswiadczeniami? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 A niby czemu miałby ten łącznik przeszkadzać. Używam x800 od czterech lat i są to jedne z wygodniejszych gogli. . I pięknie się zgrywają i z maską Stalker i z Batem. Nie mówię że x1000 są niwygodne ale nie pasują mi ze względu na okulary korekcyjne. Najlepiej byłoby jakbyś miał możliwość przymiarki i jednych i drugich (mamy różne twarze i może się okazać że Tobie będzie wygodniej w X1000). Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted May 5, 2011 Author Report Share Posted May 5, 2011 Ewentualnie jakieś bardzo dobrze mini-gogle jak v12 z paskiem? Jednak przede wszystkim musza byc nieparujace. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Minigogle zostawią szczeliną między górną krawędzią maski a golną gogli. W zasadzie na strzelankach używam Ivo i taka szczelina się robi (bolle noszę do cqb), nieprzeszkadza zabardzo ale jest i prowokuje kulkę do wpadnięcia. Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted May 5, 2011 Author Report Share Posted May 5, 2011 Arend: Nie pozostaje mi nic innego niz pochylic sie nad doswiadczeniem i madroscia oraz zrezygnowac ze swoich pierwotnych typow (x1000 i x500) na rzecz x800 ;) Bardzo Ci dziekuje :) Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted May 14, 2011 Author Report Share Posted May 14, 2011 Gdyby ktos zastanawial sie nad bolle x1000 to pasuja do maski bardzo dobrze. Najlepiej zalozyc przekladanca - najpierw gogle, pozniej maske, a na koniec wyciagnac boki gogli lekko na maske. Calosc zachowuje sie wtedy jak zwarta konstrukcja i nic o siebie nie ociera a takze nie ma szczelin pomiedzy elementami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts