MarcinekNu2 Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Witam. Udało mi się kilka dni temu kupić za grosze Betę Specnaz JG lub Cyma (nie wiem) w wersji bezkolbowej. Karabinek prezentuje się na "3-" ale strzela bardzo ładnie i celnie a dźwięk jest niedopisania (kto strzelał ten wie). Mam jednak z nim jeden problem. Jeden z poprzednich właścicieli(?) zgubił selektor ognia (zewnętrzny). Karabinek jest cały czas ustawiony na auto. I teraz moje pytanie, jaki selektor dokupić? Bo niestety są różne a koszt też nie mały i nie chciał bym wtopić pieniędzy w źle dobrany. I kolejna sprawa, próbowałem przestawić przy użyciu kawałka blaszki na semi (tak wolę; mniejsze zużycie kulek i mniejsze obciążenie repliki) ale niestety udaje się obrócić wnętrze selektora tylko w górę do zablokowanie spustu. W drugą nie idzie a nie chciałem robić tego na siłę by czegoś nie uszkodzić. Czy brak położenia semi oznacza, że coś padło i trzeba rozbierać gearbox? Nigdy tego nie robiłem i teraz też wolał bym tego uniknąć. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 (edited) Dźwignię zewnętrzna selektora poszukaj typowo do tego modelu repliki. Co do płytki selektora .Jak wyciągniesz GB to płytka selektora po prawej stronie powinna sie zazębiać z takim łukiem i z drugiej strony GB powinien byc również taki sam który trzeba odpowiednio zazębić z dźwignią z blachy i paroma pierdołami.Jak nie wiesz jak to wyglada dokładnie to może Ci TE foty pomogą. Jak nie wiesz dokładnie co z czym to niech zerknie na to osoba co ma AK . Edited May 6, 2011 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts